Det behövs farthinder på Östra Rydsvägen

Bilisterna tar inte hänsyn till hastighetsbegränsningen på Östra Rydsvägen anser signaturen Arg boende som vill se farthinder på vägen.
Bilisterna tar inte hänsyn till hastighetsbegränsningen på Östra Rydsvägen anser signaturen Arg boende som vill se farthinder på vägen.

Östra Rydsvägen i Söderköping tror en del att det är en motorväg fast det är en 50-väg.

Insändare 20 april 2021 06:16
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det har påtalats i många år att det behövs farthinder för att få ner hastigheten, men inget händer. Vägen är hårt trafikerad av tung trafik och personbilar som kör långt över hastighetsbegränsningen. 

 

Det finns ingen vägren så fordonen åker förbi mycket nära utfarter och gående och det är många barn som måste passera över vägen eller gå utmed vägrenen som inte finns.

 

Jag och mina son bor på Östra Rydsvägen och vi måste köra eller backa ut på Östra Rydsvägen vilket är en risksituation för att en trafikolycka kan inträffa. 

Och det har varit nära ett antal gånger för bilar kommer i högre hastighet och hinner inte uppmärksamma vad som händer.Om vi väljer att backa in på infarten så det är också en stor risk.

 

Att sätta upp en skylt om hastighetsbegränsning skulle knappast lösa problemet eftersom det redan finns alltför många som struntar i den som finns nu.

Vi behöver väghinder för att få ner hastigheten innan det händer någon allvarlig olycka där barn är inblandade. 

Skulle polisen stå här en morgon skulle många bli av med sitt körkort. 

Något måste hända nu, innan någon blir påkörd eller påbackad.

Ämnen du kan följa