Det behövs bättre gymnastikhallar i Norrköping

Jag går i gymnastik men det är svårt att träna när man tränar i en idrottshall.

Insändare 19 januari 2022 12:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det finns bara en gymnastikhall i Norrköping, men det är en AG hall som jag inte kan träna i eftersom jag går i truppgymnastik.

Norrköpings gymnastikförening är en så gammal förening så att vi borde ha en bra gymnastikhall som man kan träna i och lära sig saker i. Så därför tycker jag att Norrköpings kommun borde fixa en bra hall där man kan träna lättare i stället för att träna i en idrottshall. 

För det första så förlorar vi massa träningstid på att plocka fram och till baka alla redskap så därför hinner vi inte vi lära oss så mycket. För det andra är det svårt att lära sig saker när man inte har alla redskap som en gymnastikhall ska ha, till exempel har vi inga nedgrävda trampoliner och sen har vi ingenstans vi kan träna fristående lätt. 

För det tredje är det svårt att tävla i Norrköping när publiken inte får plats i hallen därför att det är en idrottshall utan läktare. Avslutning vis vill jag att det ska bli en bra truppgymnastikhall som man kan träna lättare i. 

Emmy
 

Svar direkt

Ny gymnastikhall är på gång.
Kultur- och fritidskontoret har sedan många år en pågående och god dialog med Norrköpings gymnastikförening kring tillgången till gymnastikhallar. Just nu pågår ett byggprojekt tillsammans med Norrköpings Gymnastikförening för att ställa om en lokal på Bråvalla till en gymnastikhall. I slutet av 2022 kommer gymnaster i Norrköpings gymnastikförening att få tillgång till denna gymnastikhall.

Marcus Hjertqvist, strateg på kultur- och fritidskontoret, Norrköpings kommun
 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa