Det är inte virusen som bär ansvaret för arbetsmiljön

Vårddirektörerna inom Region Östergötland har nu själva gått ut och klargjort att regionen är ansvarig för arbetsmiljön samt patientsäkerheten. Äntligen!

Insändare 12 januari 2022 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Vi behöver fortsätta att stötta varandra" NT 11/1

Men varför får vi inte flera kollegor när vi ber om det? Varför får vi inte återhämtning? Varför ser jag inte flera Ivo-anmälningar? 

Ni säger att det är era mest prioriterade frågor. Men vet ni vad? Fåtal kommer se regionen som en attraktiv arbetsgivare efter denna pandemi, och det som regionen lever vidare på är hoppet om den glada medarbetaren. Nej jag menade, att medarbetaren ska känna till det kollegiala ansvaret som föreligger och därmed sälja sin själ till regionen för lite extra pengar, man måste ju trots allt tänka på sina kollegor. Det är ju eran lösning.

 

Det går inte längre att lägga tillbaka ansvaret på de olika virusen som florerar. Ni kan inte bestämma över dem. Det är ni som måste komma med en konkret handlingsplan gällande återhämtning, arbetsmiljö samt patientsäkerhet, det går inte att skjuta upp problemen! 

Ni i regionen visste ju att det skulle bli värre till vintern, till och med jag har förutspått detta till mina anhöriga och kollegor. Varför öppnade ni upp sjukhusen för besök, varför skulle vi inte ha munskydd, varför skulle vi inte ta snabb-pcr helt plötsligt på de patienter som lades in på vårdavdelning?

Varför ska jag behöva gå till jobbet trots att jag är genomförkyld (bara jag har negativt pcr-test för covid-19 samt att jag inte är allmänpåverkad går allt bra.)

 

Ni utnyttjar oss till fullo i en marionettföreställning och det enda ni har givit oss tillbaka är ett generaliserat svar. Ett svar som vi alla kan läsa dagligen i våra dagstidningar. Skärpning. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa