Det är ingen som frågar oss vad vi tycker

Vi är ett gäng deltagare från Studio 59, en kommunal daglig verksamhet inom Norrköpings kommun.

Insändare 4 juli 2022 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För oss är vår verksamhet en plats att gå till på dagarna där vi kan möta vänner och jobba med det vi tycker är kul. Sedan några år tillbaka har vi dock gnällt lite på våra lokaler, men med all rätt. Vi är idag ganska trångbodda i en lokal som inte har en fungerande ventilation för så många personer. I ett rum har vi exempelvis tre arbetsplatser, med tre datorer och skärmar som gör att luften blir väldigt dålig.

Vi har även klagat på att det på sommaren är väldigt kvavt och varmt, medan på vintern är det kallt och vissa dagar är elementen knappt ljumna. Vi har klagat på situationen till vår chef, eller rättare sagt de tre olika cheferna vi haft de senaste fyra åren, men inget händer. Men så dyker plötsligt en möjlighet upp för oss att få flytta till nya, anpassade lokaler i Lennings som tydligen skänkts till kommunen.

 

Vi blev väldigt glada över att höra att vi skulle eventuellt flytta dit, men så blev det ett nej, troligtvis för att det blev klagomål över att det inte är anpassat för vissa personer, vilket är väldigt svårt att anpassa efter varje individ, dock är det många andra som straffas tack vare detta.
Känns samtidigt väldigt frustrerande att det är ingen som frågar oss vad vi tycker.Det som har hänt är att fläktsystemet har byggt ut i våra nuvarande lokaler, ingen mätning har skett, ingen märker någon skillnad på ventilationen. Upplever också att man får huvudvärk och trötthet vissa dagar när det är lite mer folk av just ventilationen. 
Hur länge orkar man vänta tills det händer något?
Det pratas inget om detta längre, en väldigt dålig kommunikation mellan oss och chefer/politiker.I och med att planerna ligger på is, kräver vi att få svar på några frågor.
1. Varför frågar ingen oss vad vi behöver och vill, vi som är tänkta att flytta dit, vad vi anser om en flytt?
2. Varför fick inte vi utnyttja lokalerna när övervägande del väldigt positiva till det?
3. Om vi inte får komma till Lennings, vart kan vi då flytta för vi kan inte vara kvar?
4. Hur kan ni kommunpolitiker och kommunchefer bli tydligare mot oss med funktionsnedsättning och lyssna på oss och vår personal?
5. Varför finns det inget intresse från chefer samt politiker att vi ska ha en bra lokal som är anpassade efter våra arbetsuppgifter?


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa