Det är hjältar som vaccinerar sig

Det är svårt att svara generellt eftersom jag inte vet något om hur du lever eller under vilka förutsättningar. Du kanske lever isolerat i ett hus i skogen, jobbar i snabbköpet eller inom åldringsvården.

Insändare 1 oktober 2021 07:18
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Respektera mitt beslut att inte låta vaccinera mig" NT 29/9

Du skriver att du tar en medveten risk genom att du inte vaccinerar dig och du förstår att det kan orsaka din död. Jag tror att många av oss som vaccinerar sig inte i första hand gör det för att inte själva bli sjuka utan för att inte orsaka andra sjukdom och lidande. 

I mitt eget fall så fick jag troligen en Covid-19 infektion tidigt utan några andra symptom än lite huvudvärk. Innan det var dags för vaccinering testade jag mig för antikroppar som jag då hade. Ändå var det självklart för mig att vaccinera mig eftersom jag har ett jobb där jag träffar mycket folk, vill kunna röra mig uti samhället och umgås med mina vänner.

 

Nu kan vi återigen öppna samhället, lätta på trycket för de anställda inom vården och börja operera de som fått vänta länge med ibland smärtor och lidande. Allt detta kommer oss alla till godo och även ni som valt att inte vaccinera er. Så ett stort tack till er, alla hjältar i samhället, som gjort detta möjligt genom att vaccinera er. 

Ni har inte bara tagit ansvar för er egen kropp utan också många andras.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa