Någon måste ta ansvar för IFK Norrköpings bottennapp

IFK Norrköping är en av de mest framgångsrika klubbarna inom den svenska fotbollen. 2015 hade det visserligen gått 26 år sedan det senaste guldet, men där och då, i Malmö, så var känslan att vi var tillbaks i toppen för att stanna.

Det är dags att samtliga, supportrar och sponsorer, höjer sina röster och kräver förändring. Bli medlemmar, gå på årsmötet och rösta, skriver signaturen IntegerOverflow och får svar direkt av Sakarias Mårdh och Michael Sturehed från IFK Norrköping.

Det är dags att samtliga, supportrar och sponsorer, höjer sina röster och kräver förändring. Bli medlemmar, gå på årsmötet och rösta, skriver signaturen IntegerOverflow och får svar direkt av Sakarias Mårdh och Michael Sturehed från IFK Norrköping.

Foto: MAGNUS ANDERSSON

Insändare2024-06-03 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det som Janne Andersson och Peter Hunt hade byggt upp och som Jens Gustafsson senare förvaltade och vidareutvecklade, gjorde oss återigen till en maktfaktor i Allsvenskan. 

Tyvärr har deras fina arbete raserats. Allt förtroende och lojalitet som under åren byggts upp har nu underminerats av allvarlig inkompetens och tydligt bristande ledarskap under nuvarande ledning. Michael Sturehed och Sakarias Mårdhs intåg i förening har präglats av beslut och ”ledarskap” som bit för bit rivit ner allt som tidigare byggts upp. Och nu är vi här. 0-4 på hemmaplan mot IFK Värnamo får väl ses som den absoluta botten. Det är hit deras styre har tagit IFK. 

Självklart är jag kortsiktigt orolig för resultaten, men det som verkligen oroar mig är det långsiktiga. Vi som tidigare var klubben dit de flesta unga spelarna med potential ville komma för att studsa vidare i sin karriär, som vi förädlade och sålde vidare för att stärka klubbens ekonomi – vem vill komma hit nu? Unga spelare ges inte chansen, vi spelar ingen utvecklande fotboll och man ser hur glädjen hos alla som hamnar i organisationen sakta, sakta tynar bort. 

Tränare efter tränare sparkas. En personalomsättning som är högre än hos McDonalds vid Filmstaden. Det finns ingen långsiktig strategi, utan de agerar impulsivt och kortsiktigt, om och om igen.

Inom näringslivet – där dessa män ändå kommer ifrån – pratar vi ofta om att det börjar i ledningen. Ledningen måste staka ut vägen, leda oss längs vägen, tro på förändringen och sätta en lärande kultur. En kultur där det är OK att misslyckas men där man lär sig av misstagen för att hela tiden bli bättre. Sakarias Mårdh och Michael Sturehed är ytterst ansvariga och de har inte stakat ut någon tydlig väg för Peking, de har onekligen inte trott på sina egna förändringar och personalomsättning och de har inte lärt sig något av sina misstag. 

Det är dags att ta sitt ansvar som ledare och lämna plats för mer lämpade personer. Till alla som bryr sig om IFK Norrköping. Det är dags att samtliga, supportrar och sponsorer, höjer sina röster och kräver förändring. Bli medlemmar, gå på årsmötet och rösta. Det är dags att kräva deras avgång och bygga upp vår klubb igen till den stolthet den en gång var. Tiden då samtliga lag i Allsvenskan darrade på Parken. Tiden då vi inte förlorade med 0-4 mot bottenlag. 

IntegerOverflow

Svar direkt

Tack för dina engagerade rader. Vi förstår dig.

Vi delar din frustration och jobbar stenhårt varje dag för vår framgång på alla plan i vår förening, där är vi mitt uppe i ett inspirerande och viktigt utvecklingsarbete för IFK Norrköping.

Vårt herrlag står inför en utmanande tid, men vi är långt ifrån nedslagna och kommer göra vårt yttersta att vända det här samtidigt som vi har ett lika stort ansvar att ge våra damer än bättre förutsättningar, stärka vår akademi ytterligare och se över arenans alla möjligheter.

Tillsammans vänder vi det här.

Michael Sturehed och Sakarias Mårdh, IFK Norrköping