Dags att spara ihop till bröllop på Strömsholmen

Vi vill bevara så mycket som möjligt av grönytorna och behålla Strömsholmens trivsel, skriver kommunalrådet Reidar Svedahl (L).
Vi vill bevara så mycket som möjligt av grönytorna och behålla Strömsholmens trivsel, skriver kommunalrådet Reidar Svedahl (L).

En grön oas, ett enkelt fik och något slags scen. Jag tror det finns stor politisk enighet om att ordna detta, så snart kommunens ekonomi tillåter, skriver Reidar Svedahl, (L) kommunalråd i sitt svar till signaturen glind.

Insändare 18 februari 2021 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Öppna ögonen för oasen Strömsholmen" NT 14/2

Tack för dina tankar om vår pärla – Strömsholmen engagerar många norrköpingsbor och är en viktig fråga för oss i samhällsplaneringsnämnden. Tyvärr har det tagit lång tid och vi har kanske gått fel några gånger på vägen. Men nu tror jag att du blir glad över mitt svar.

De senaste åren har vi fått mängder av medborgarförslag, där många lyfter just det du frågar efter: en grön oas, ett enkelt fik och något slags scen. Jag tror det finns stor politisk enighet om att ordna detta, så snart kommunens ekonomi tillåter.

Just nu har vi satt av pengar för att renovera den nedfallna muren, det måste gå före för det handlar om säkerhet. Sedan ska vi försöka få fram pengar till ett fik med servering och en liten utomhusscen. 

Scenen ska även ha plats för utomhusvigslar, något som efterfrågas. Tänk dig bröllopsfotot: ett vackert brudpar med fontänen i Strömmen och den vackra norra kajen i bakgrunden.

Utöver detta vill vi bevara så mycket som möjligt av grönytorna och behålla Strömsholmens trivsel. Vi ska behandla vår ö varsamt, och låta den vara en grön, trivsam oas, kär för Norrköpingsbor och besökare i generationer.

Ämnen du kan följa