Dags att sluta med livsfarliga lekar på våra vägar

Varför stoppar körskolorna inte fler potentiella trafikfarliga individer, undrar signaturen Rädd trafikant, Åby.

Snart är det kanske min tur att komma i vägen för någon som inte alls borde vistas i trafiken, skriver signaturen Rädd trafikant, Åby.

Snart är det kanske min tur att komma i vägen för någon som inte alls borde vistas i trafiken, skriver signaturen Rädd trafikant, Åby.

Foto: Fredrik Sandberg /TT

Insändare2024-06-10 14:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Så gott som dagligen inträffar svåra vägtrafikolyckor i Sverige. Inte sällan orsakas de av omdömeslösa förare som tar alltför lätt på såväl ansvar som körskicklighet.

I vårt län har på senare tid ett antal allvarliga olyckor inträffat. Konsekvenserna blir som regel förödande för såväl direkt drabbade som anhöriga. Antalet incidenter är förmodligen betydligt större.

När en tragisk olycka inträffar ställs vanligen berättigade frågor som: "hur kunde det hända" och "varför?" Svaren kan naturligtvis variera, men en bidragande orsak är oftast bristande hastighetsanpassning och att föraren inte insett risken och allvaret med körningen.

Frågan är varför polisen inte har fler trafikövervakningar? Hur kan det komma sig att körskolor och myndigheter inte identifierar och stoppar fler potentiellt trafikfarliga individer?  

Snart är det kanske min tur att komma i vägen för någon som inte alls borde vistas i trafiken.