Dags att rikta besparingarna dit de hör hemma

Pengar som skattebetalare sparar tack vare verksamheter som rehab i Finspång, utöver ökad livskvalitet för både patienter och anhöriga, får inte underskattas, skriver signaturen Kristin.

Regionen kan spara på föreläsningar, resor och minska antalet mellanchefer istället för att lägga ned exempelvis rehab i Finspång, skriver signaturen Kristin.

Regionen kan spara på föreläsningar, resor och minska antalet mellanchefer istället för att lägga ned exempelvis rehab i Finspång, skriver signaturen Kristin.

Foto: Rikard W Larsson

Insändare2024-05-20 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"Satsningen kan läggas ned då regionen sparar - För jävligt" NT 18/5

Vad sägs om att sparka en massa mellanchefer (till exempel de som skickade ut brevet?) och att alla chefer, politiker och andra höginkomsttagare går med på att sänka sin lön i solidaritet under denna tid? 

Regionen skulle också kunna sluta att betala resor och hotellnätter för olika konferenser som till exempel läkare åker på i tid och otid. Vad sägs om att göra detta och liknande saker som mellanchefer som åker runt och föreläser digitalt? Det fungerade utmärkt under pandemin… 

Att strunta i att hyra in ”roliga, inspirerande” föreläsare som inte bara kostar hutlöst utan även äter upp tid som av de flesta av oss gärna hade lagt på att arbeta istället vore uppskattat.

Vid sådana tillställningar ska vi förstås hyra en lokal på hotell och det ska bjudas på fika och ibland även lunch… 

Ja, jag är arg, vansinnigt arg. Jag ser kollegor som sliter häcken av sig och drunknar under trycket; räkna med en ökning av sjukskrivningar bland de som får vara kvar. Patienter och personal är trötta på att allt ska ligga på US. 

Med detta sagt önskar jag regionen stort lycka till med rekryteringen av sjuksköterskor.