Crescendoflytten - När mycket vill ha mer

Som medlem i Crescendo måste jag ge uttryck för följande synpunkter avseende Crescendoflytten som framtvingats av hyreshöjningar av fastighetsbolaget Castellum.

Insändare 23 oktober 2021 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"Legendariska klubben flyttar efter 42 år" NT 20/10
"Hyresvärden Castellum har givits möjligheten, men vill inte uttala sig överhuvudtaget i frågan". 

Så typiskt vår samtid. "Inga kommentarer". Mycket ynkligt av ett fastighetsbolag som värderas till 91 miljarder kronor och har en årsomsättning av sex miljarder kronor. Enligt obestyrkt uppgift är den nuvarande hyran cirka 90 000 kronor i månaden och den anses av Castellum vara för låg.


Att mycket vill ha mer är ju ett känt faktum men... Kulturintresse och dito ansvar finns överhuvudtaget inte vilket i och för sig kanske inte är att förvänta sig. Crescendo bedriver en verksamhet som är ett viktigt så kallat varumärke sedan 1979 för Norrköpings kulturliv i nuvarande lokaler som är för verksamheten utomordentligt väl anpassade och vackra dito. 

Att kräva hyreshöjningar från nuvarande nivå och hantera frågan på detta vis är en skymf mot alla fastighetsbolag. 


 
 
 
 
 
 
Läs mer!

Insändare: Medborgaren tycker att kommunens slogan ska bytas ut: Vem är den till för?

Medborgaren tycker att kommunens slogan ska bytas ut: Vem är den till för?

Bilföretaget i Norrköping får ny ägare – bröderna säljer till biljätten för 300 miljoner kronor • "Lämpligt tillfälle att göra en exit"

Bilföretaget i Norrköping får ny ägare – bröderna säljer till biljätten för 300 miljoner kronor • "Lämpligt tillfälle att göra en exit"
Ämnen du kan följa