Brutalt långa sjukvårdsköer ger onödigt lidande

Vad är det för fel på mig? undrar Roland Ekinge.Vad är det för fel på mig som anser det orätt  att bara bättre bemedlade medborgare  kan köpa privata  magnetkameraundersökningar för 10 000 kronor och på så sätt förkorta sitt lidande, undrar Roland Ekinge.

Vad är det för fel på mig som anser det orätt  att bara bättre bemedlade medborgare  kan köpa privata  magnetkameraundersökningar för 10 000 kronor och på så sätt förkorta sitt lidande, undrar Roland Ekinge.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2022-10-12 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad är det för fel på mig som anser att vi i Sverige först skall se till att lidandet bland våra invånare lindras på bästa sätt och sedan ge ut överblivna miljarder kronor till alla miljoner lidande människor i världen?

Vad är det för fel på mig som anser att äldre som under hela sitt liv bidragit med skattepengar till landet skall ha fördel framför de som inte bidragit med en enda krona, fördel i sjukvårdens köer.

Vad är det för fel på mig som anser att sjukvården behöver större delen av u-landsbiståndets 57 miljarder till teknisk utrustning. På grund av brist på pengar skall inte läkare få säga “jag vet att du har artros så någon magnetkameraundersökning kostar vi inte på”

Vad är det för fel på mig som anser det orätt  att bara bättre bemedlade medborgare  kan köpa privata  magnetkameraundersökningar för 10 000 kronor och på så sätt förkorta sitt lidande.

Vad är det för fel på mig som anser att alla vi äldre som inte visste bättre om tandvård när vi var små skall ha större tandvårdsbidrag än yngre som borde vara upplysta. Var man fattigt barn på 40-talet så rullade man in det gamla tuggummit i en sockerbit för att det skulle smaka igen. Vi visste inte bättre.

Vad är det för fel på mig som anser att Sverige inte ska ha fler utlandskorrespondenter att något annat land.  Lidandet i omvärlden får så stort utrymme att Sverige  glömmer bort allt lidande som finns bland den egna befolkningen. Onödigt lidande genom brutalt långa köer till sjukvården.