Borde ha kontrollerat Adler det första man gjorde

Hur är det möjligt att två politiker, Lars Stjernkvist (S) och Reidar Svedahl (L) nappat på Marvikenprojektet?

Marviken.

Marviken.

Foto: Thomas Möller

Insändare2021-03-02 11:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Utan att ta reda på Niklas Adlers bakgrund, med ett otal konkurser, styrelseuppdrag i ett sjuttiotal olika bolag? Att kontrollera denne man och hans bolag är väl det första man borde ha gjort med tanke på det storvulna projektet Marviken. Det är bara att göra som vanligt folk gör. Att söka på nätet. Där finns all information man kan önska. Ni gjorde tvärtom. Bugade och bockade och tyckte att det var fantastiskt. Efteråt när projektet blev offentligt, fick ni information från andra om Niklas Adlers konkurser och misslyckade färdiga projekt. Sådant som ni själva borde tagit reda på innan ni tackade ja till Marviken-projektet. 

Nu sitter ni i saxen och har stoppat projektet tills vidare. Och Niklas Adler flaggar för en rättsprocess. Föll det er aldrig in att höra Norrköpingsbornas åsikter om den miljöförstöring som detta projekt skulle orsaka? Gissar att de flesta är ointresserade av ett Dubai-liknade område i naturen.

Eliza

Svar direkt

Jag håller med insändarskribenten om mycket, men på en punkt har han eller hon helt fel; vi har inte bockat och bugat och okritiskt ställt oss bakom något projekt. Vi tog varningssignalerna på stort allvar och på ett mycket tidigt stadium googlade vi inte bara, utan vi beställde en grundlig analys av företagets ekonomi med mera. Det var när vi fick resultaten av den analysen som jag med omedelbar verkan tog beslut om att avbryta allt samarbete. Ett samarbete som i det här fallet handlade om ett detaljplanearbete som knappt hade påbörjats.   

Mitt beslut har sedan konfirmerats av en enig kommunstyrelse. 

 Lars Stjernkvist

före detta kommunstyrelsens ordförande

Reidar Svedahl har avböjt att besvara insändaren.