Bo på landsbygden har blivit en klassfråga

Endast de som har tillräckligt god ekonomi kommer att kunna bo i länets landsbygd, skriver signaturen Landsbygdsbo. Genrbild.

Endast de som har tillräckligt god ekonomi kommer att kunna bo i länets landsbygd, skriver signaturen Landsbygdsbo. Genrbild.

Foto: Rebecka Jonsson

Insändare2022-08-20 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den nya strategin för kollektivtrafiken som Region Östergötland arbetar efter visar tydligt att det är i tätorterna man ska bo om man vill ha tillgång till kollektivtrafik. Resultatet av de beslut som Trafik och Samhällsplaneringsnämnden med Centerpartiet och Socialdemokraterna i spetsen och som Östgötatrafiken nu har effektuerat medför att endast de som har tillräckligt god ekonomi kommer att kunna bo i länets landsbygd. De som inte har resurser att stötta sina ungdomar med köp av EPA-traktor, gå ner i arbetstid för att skjutsa, skaffa övernattningslägenhet i tätorten, ta taxi till serviceinrättningar, mm tvingas lämna sitt boende i länets landsbygd. 

Att bo på landsbygden utanför tätort blir med den politik Region Östergötland driver en klassfråga. Att representanter för S och C står för en sådan här politik är för mig obegripligt och en mycket otäck överraskning.