Blir mörkrädd av okunskapen kring vaccinet mot Covid-19

Signaturen Humanist svarar Björn Johansson som i sin insändare menade att det är egoistiskt att inte låta vaccinera sig mot Covid-19.


Att börja påtvinga människor saker och dessutom fara med okunskap, det är otäckare än viruset i sig, skriver signaturen Humanist..

Att börja påtvinga människor saker och dessutom fara med okunskap, det är otäckare än viruset i sig, skriver signaturen Humanist..

Foto: Adam Ihse/TT

Insändare2021-09-08 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Höjden av egoism att inte vaccinera sig" NT 6/9

Det är dumt att fara med osanningar.  Jag citerar: ”kan drabbas av svår sjukdom och död är tusen gånger större” - var kommer dessa uppgifter ifrån om det nu inte bara är taget ur luften? 

Eller: ”Värst är dock att de riskerar att utsätta alla andra för smittan utan att veta om det själva”, det är ännu en osanning. 

Jag blir mörkrädd när människor som tar vaccinet inte ens vet vad det har för verkan. Det vaccinet gör är att det kan förhindra den vaccinerade att bli sjukare än vad man hade blivit utan vaccin.  

Du kan som vaccinerad fortfarande blir smittad och föra över smittan till andra; både till vaccinerade och till ovaccinerade. Många har antikroppar som ger ett skydd minst ett år men troligen ännu längre, och antikropparna ger dessutom bättre skydd mot alla mutationer som uppstår jämfört med vaccinet, faktiskt en väsentlig skillnad; där finns alltså ingen som helst anledning att vaccinera sig. 

I övrigt finns det ingen som helst långtidsforskning på vaccinet, så det är sunt att ifrågasätta. Du verkar tro att om alla blir vaccinerade som blir det ett stopp på pandemin, det är sorgligt och farligt med denna okunskap. Jag råder dig vänligen att lyfta blicken över kvällstidningarna och nyheterna på tv. Det är jättebra att vaccinet finns och att de som behöver och vill vaccinera sig, men att börja påtvinga människor saker och dessutom fara med okunskap, det är otäckare än viruset i sig.