Hur många chanser ska man ge de som inte kan sköta sig?

Navestad är egentligen en blomstrande idyll att bo i.

Navestad är egentligen en blomstrande idyll att bo i, skriver insändarskribenten.

Navestad är egentligen en blomstrande idyll att bo i, skriver insändarskribenten.

Foto: Ida Ling Flanagan

Insändare2023-07-07 12:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är nära till skog och sjö. Det finns ett gym, badhus, skolor och bageri. När stadsdelen byggdes upp på 70-talet byggdes även det dåliga ryktet upp. Varför kan man ju fråga sig, det fanns till och med en kvarterspolis som kallades Löken. Löken höll ordning på allt och alla. Det kändes tryggt att växa upp i Navestad.

Det är andra tider nu. Nu har omtänksamheten, ordningen och idyllen försvunnit. Här respekteras ingenting längre. Hyresvärden blundar för problemen och låter de få ordentliga hyresgästerna lösa det mesta själva. Här är det okej att leva rövare mitt i natten. Gården är starkt trafikerad och att det ska vara lugnt efter ett visst klockslag på dygnet det är bara att glömma. Störningsjouren och polis kopplas in gång på gång. Ingen bättring. Hur långt ska det behöva gå och hur många chanser ska man ge individer som inte kan sköta sig? Den frågan ställer jag till er Hyresbostäder Norrköping.

En besviken och arg hyresgäst

Svar direkt

Vi instämmer i det mesta som insändarskribenten säger. Navestad är en blomstrande idyll på många sätt. Ringdansen som är en del av stadsdelen Navestad är mycket uppskattat av de boende som dessutom är aktiva och verkligen bryr sig om sin del av Norrköping. Och vi minns också ”Löken” som på sin tid bidrog till mycket gott. Som i alla stadsdelar så är vi som bor där olika, har olika intressen, engagemang och bryr oss olika mycket om varandra. Det finns alltid någon eller några som bryr sig mindre och som stör och stökar. Tyvärr märks dom också lite mer, kanske just för att de upplevs stökiga.

Vi på Hyresbostäder, alltid tillsammans med våra engagerade hyresgäster, gör allt vi kan för att det ska fungera och blir bra för alla. Vi använder de medel vi har för att komma tillrätta med det som upplevs som störande, och det brukar också till slut bli bra för alla inblandade. Så även för skribenten.

Linda Sund, Distriktschef Söderstaden, Hyresbostäder