Barnen borde få tillbaka sin utemiljö

Paviljongerna som tidigare stod vid Kyrkskolan. Arkivbild.
Paviljongerna som tidigare stod vid Kyrkskolan. Arkivbild.

Har man ingen planering?

Insändare 23 juni 2022 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tänker på Kyrkskolans skolgård. För några år sedan ställdes tillfälliga baracker upp på gården. Då tänkte man såga ner flertal gamla träd för att dessa skulle få plats. Men efter påtryckningar och artikel i NT lyckades vi stoppa detta.

 

Nu är barackerna borta sen ett tag tillbaka. Men någon återställning av skolgården verkar inte finnas med i någon planering. Ett stort område är fortfarande avspärrat så att barnen inte kommer åt flertal basketkorgar och delar av grönområdet. Dom uterinkar som fanns är fortfarande borta. Efter kontakt med kommunen så får man bara tillbaka att dom inte vet när detta kommer att göras.

 

Men det måste väl vara prio att ge barnen tillbaka sin ute miljö, åtminstone minska ner avspärrningarna till minsta möjliga yta. Men inget händer. Denna planering har varit ett skämt från första början med tanke på den skövling av träd man planerade från början men som inte behövdes efter påtryckningar från föräldrar. Visst nu är det mindre barn på skolan under sommaren. Men är inte skolgården återställd till skolans början igen så är detta en skandal.

 
Borde väl också vara i intresse från skolan att skolgården återställs till hur den var innan men om påtryckningar görs från det hållet verkar också dåligt. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa