Bara mina två barn skulle stå för 800 resor

Östgötatrafiken hävdar att rakare busslinjer med färre stopp får folk att ställa bilen.

Ge oss bussen tillbaka, låt oss värna om klimatet, skriver signaturen A-traktormorsa. Arkivbild.

Ge oss bussen tillbaka, låt oss värna om klimatet, skriver signaturen A-traktormorsa. Arkivbild.

Foto: Privat

Insändare2022-08-22 19:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Så kanske det blir för några som bor inne i Krokek. Men vi är många som bor längs Strandvägen/Getå som måste göra tvärtom. Vi måste köpa fler fordon. De fordon som redan finns i en del familjer går många extra turer för att skjutsa familjemedlemmar till jobb i Krokek och skolor i Norrköping. Det blir mycket skjutsande på ungdomar för att de ska kunna ha kvar sina fritidsaktiviteter. Tänk de som har tre barn med kanske två aktiviteter vardera i Krokek eller i Norrköping. Det blir många icke miljövänliga bilresor.

Bara mina två ungdomar som önskar stiga på i Getå skulle generera cirka 800 bussresor per år för Östgötatrafiken. Då låter det fjuttigt med en ökning på 70.000 resor per år, om två ungdomar motsvarar drygt en procent.

För Östgötatrafiken blir det troligen miljövänligare resor eftersom de kör rakare vägar och färre stopp, men ur allmän miljösynpunkt är det en skandal mer eller mindre.

Ge oss bussen tillbaka, låt oss värna om klimatet. Alla bor inte i de starka stråken men vi betalar skatt allihop och vi vill vara en del av samhället.