Astrid Lindgren hade rätt

Astrid Lindgrens ord går nu att applicera på Valdemarsviks kommun, menar Sixten.

Astrid Lindgrens ord går nu att applicera på Valdemarsviks kommun, menar Sixten.

Foto: ARKIV PHR

Insändare2019-12-02 04:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Astrid Lindgren skrev: ”När människor med makt slutar att lyssna på folk, då är det dags att byta ut dom.”

Vid valet 2018 (alltså innan man kände till den misskötta ekonomin i Valdemarsviks kommun) gav väljarna sitt betyg åt den styrande kommunledningen.Socialdemokraterna förlorade tre mandat och Nybyggarna två mandat i KF. Tillsammans förlorade de cirka 550 röster. Det är ungefär 10 procent av alla röstande.

Kommunledningen blev följaktligen utbytt.

Astrid hade säkert rätt. Kommunledningen hade inte lyssnat på kommuninnevånarna då det bland annat gällde eventuellt ICA-bygge på Kolplan, försäljning av stationshuset, flytt av busstationen och etablering av ett medborgarkontor med mera.

Nu när vi snart går in i en lågkonjunktur har man fått upp ögonen på att vi måste spara. Det ser ju lovande ut. Bland det första man tittar på då är försäljning av ishallen. Det är ju mycket enklare än att rensa i kommunförvaltningen. Har man någon gång funderat på hur många onödiga befattningar vi kunde vara utan?

Här behövs det tydligen en utomstående person som med friska ögon kommer in och granskar den kommunala verksamheten, så vi kommer i ekonomisk balans.