Varför har delar av lekplatsen stängslats in?

I hörnet av Ellen Mobergs gata och Nils Åbergs gata har kommunen anlagt en lekpark till barnen i området.

Delar av lekparken har stängts av med staket.

Delar av lekparken har stängts av med staket.

Foto: Thomas Möller

Insändare2022-07-22 16:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Problemet sedan ett antal månader är att lekhuset har avskärmats med stängsel vilket enligt uppgift från Kommunen beror på en elledning som utgör risk för lekande barn. Hur är det ens möjligt att utforma en lekbyggnad med elledningar som kan utgöra en fara för lekande barn? Se nu till att få problemet ur världen, för att låta barnen stå utanför stängslet och titta in på sin tilltänkta lekplats är inte okej! Vad är det som är så svårt att åtgärda?

Beror det på den "kända" kommunala byråkratin i Norrköping, eller? När ni ändå håller på så kan ni även sätta upp skyltar om att rastning av hundar inte är tillåtet inom området, för att upplysa hundägare om det olämpliga i att rasta hundar på en lekplats. Emotser svar från ansvariga varför det dröjer.

Arg skattebetalare

Svar direkt

Ellen Mobergs park som insändaren avser är nyligen iordninggjord i samband med byggnationen i Sandtorp och har blivit en uppskattad plats. Tyvärr har elinstallationen i parken blivit utsatt för skadegörelse. För att reparera denna har även lekhuset behövt spärras av. Reparationsarbetet av elen pågår och i samband med det görs även konstruktionen ännu säkrare och mer motståndskraftig för yttre påverkan. Elen är säkrad så att den inte utgör fara redan nu men som extra säkerhetsåtgärd för besökare samt för att underlätta reparationen har vi även spärrat av ytan med ett staket. Vår förhoppning är att vi inom kort kommer kunna öppna upp huset för lek igen. 

Precis som alltid ska hundar rastas omdömesfullt och inga föroreningar får lämnas kvar. Det är dock inte förbjudet att rasta hundar på området. 

Therese Lilja

Enhetschef Park och Mark