Arbetssökande måste vara på hugget

Insändare 10 juni 2022 15:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Har alla ni som gnäller om att ni inte får jobb, själva personligen tagit kontakt med företaget som söker folk?

Jag vet att Arbetsförmedlingen förstört jobbsökandet genom att varje arbetslös skulle söka x-antal jobb under en period. Vad blev följden när alla arbetsökande sände ansökningar till alla möjliga företag utan urskiljning?

Arbetsgivarna tröttnade på att läsa mängder av ansökningar. Därför är arbetsgivarna mer intresserade om den arbetssökande som ringer upp arbetsgivaren och presenterar sig i stället för att få ett massproducerat brev. Arbetsgivarens tid är dyrbar, därför gäller det för dig som arbetsökande att vara på hugget.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Debatt: Vi får betala kollektivtrafiken två gånger

Vi får betala kollektivtrafiken två gånger

Insändare: Finns framtidsjobben för piloter hos SJ?

Finns framtidsjobben för piloter hos SJ?

Debatt: Bekämpa brottsligheten med välfärdspolitik

Bekämpa brottsligheten med välfärdspolitik

Insändare: Fritidspedagogen svarar - "Vi kan inte utesluta vissa barn för att få ner antalet barn, för vi vet inte vilka barn som har mest behov av fritids"

Fritidspedagogen svarar - "Vi kan inte utesluta vissa barn för att få ner antalet barn, för vi vet inte vilka barn som har mest behov av fritids"

Insändare: Efter fritidspedagogens vädjan till politikerna • Moderaterna: "Det ska finnas resurser så varje rektor kan utforma verksamheten efter barnens behov"

Efter fritidspedagogens vädjan till politikerna • Moderaterna: "Det ska finnas resurser så varje rektor kan utforma verksamheten efter barnens behov"
Visa fler