Bussarna kan väl vända i depån

Nu börjar det märkas rejält vilka problem som skapas med uppgrävningen av Styrestagatan.

Insändare 13 januari 2023 20:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Arbetet planeras att hålla på till mars och det innebär stora problem att hitta parkeringsplats. I somras var vi i samma situation och nu är det på gång igen. Man förstår att rör med mera måste bytas ut, inget ont om det. Däremot saknas förstående från kommunen för oss boende i området när det gäller parkeringar. 25 platser har i nuläget försvunnit och om en vecka kommer 25 till att försvinna. 

Man kunde ändå tro att kommunen kan skippa städdagar under den här perioden, men icke, man hänvisar till närliggande gator, som om inte de också är fullparkerade.
Sedan kommer nästa smäll. I NT får man läsa att det minsann ska byggas en ny bussvändhållplats på grönområdet utanför våra portar. Istället för grönområde och stora fina träd, (jaa träden ska man försöka behålla) ska vi få en ”fiin” utsikt på bussar med allt vad det innebär, motorljud, avgaser, människor som ska åka med. Hur tänkte man här?

• Varför kan inte bussarna använda sin nya fina depå på Stohagsgatan som vändhållplats?
• Varför kan inte de nya hållplatserna på Gustaf Adolfsplan nyttjas?
• Varför kan inte baksidan av Östra station ändras om till en vändplan?
• Måste den ens finnas kvar som hållplats, varför inte Stortorget där det finns stora ytor?
• Hur många parkeringar kommer att försvinna vid den planerade ombyggnationen för oss boende?
• Kommer kommunen att i så fall ersätta dessa? Vi uppmanas åka kollektivt men då måste man kunna parkera bilen vid sitt hem och få valuta för avgiften för boendeparkering.
• Hur mycket kommer våra lägenheter att sjunka i värde? Vem vill ha en utsikt över bussar istället för en fin grönyta? Det är inte attraktivt.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa