Äras den som äras bör om det blir en Femöresbro

I en artikel om nytt besked från länsstyrelsen om Femöresbron säger Sophia Jarl (kommunstyrelsens ordförande red:s anm) att det är positivt för Norrköping att bron nu äntligen blivit godkänd och jag instämmer till fullo!

Insändare 24 januari 2023 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"Nytt besked om Femöresbron" NT 20/1

Men jag hoppas verkligen inte att Sophia Jarl försöker att ta åt sig äran för detta arbete. Det är inte på grund av Moderaterna (Borgerlig samverkan) som detta besked nu kommit, hur gärna de än i olika medier verkar vilja ge sken av att så skulle vara fallet. 

Detta arbeta har tjänstemannasidan arbetat med under hela förra mandatperioden. De är dessa tjänstemän som tillsammans med den nu nedlagda tekniska nämnden som slitit med denna fråga.Personen som har varit ansiktet utåt och som på ett föredömligt sätt har samlat såväl politiker som tjänstemän för att hantera alla turer som varit runt Femöresbron är förra kommunalrådet Karin Jonsson (C) och ingen annan.

Det är Karin Jonsson vi ska tacka för att vi nu ”kanske” får en Femöresbro 2024 och jag hoppas också att Borgerlig samverkan ser till att det är Karin Jonsson som får ”klippa” banden vid en återinvigning.För vi får hoppas att Sophia Jarl har koll på alla turer som varit runt Femöresbron och de överklaganden som varit skälet till att processen dragit ut på tiden. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa