Är fladdermössen viktigare än barnen?

När nya genomfarten över Göta kanal i Söderköping stoppades på grund av en hittad förekomst av hasselsnok fanns inga tvivel av varken ekonomiska skäl eller andra att sätta stopp för arbetet.

PLanerna på Lalandia i Motala stoppades av förekomsten av en sällsynt fladdermusart. Dock inte den på bilden. Arkivbild.

PLanerna på Lalandia i Motala stoppades av förekomsten av en sällsynt fladdermusart. Dock inte den på bilden. Arkivbild.

Foto: Nickolay Hristov / Science

Insändare2023-05-30 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Länsstyrelsen var obeveklig. 

När bygget av Lalandia i Motala kommun skulle tas upp för byggnadslov var länsstyrelsen återigen framme och satte stopp för bygget på grund av förekomst av en art av fladdermöss som då skulle vara hotad. 

För näringslivet i regionen skulle bygget av Lalandia varit ett lyft, men här var det tvärstopp för en art av fladdermöss.

När det fattas pengar för skolor och förskolor i länet så att man anser att det bästa är att lägga ner och stänga dessa trots att man vet vilka konsekvenser det kan bli för våra barn, vår framtid så finns det inga hinder. Lägg ner bara trots protester från föräldrar och lärare.
Det är ju bara barn.
Så man undrar vilka är viktigast? Hasselsnokar, fladdermöss eller barn?