Använd överskottet till äldreomsorgen

Med tanke på Kommunens budgetöverskott vore det tacksamt med ett ekonomiskt tillskott till äldreomsorgen. Där finns det många hål att stoppa i.

I dagsläget lägger personalen tid på städning, tvätt och administration istället för att umgås och vårda de äldre, skriver signaturen Vårdanställd.

I dagsläget lägger personalen tid på städning, tvätt och administration istället för att umgås och vårda de äldre, skriver signaturen Vårdanställd.

Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix/TT

Insändare2021-04-16 06:40
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det behövs mer personal. I dagsläget lägger personalen tid på städning, tvätt och administration istället för att umgås och vårda de äldre. Det finns ett behov av aktiviteter, få gå på promenad eller bara ha någon att prata med. Mer personal ger mer kvalitet i dagens äldreomsorg.

Kosten. Maten som serveras på dagens äldreboenden är av både bra och dålig kvalitet och ganska enformig. På grund av kostnader köps ofta billigaste livsmedlen in, vilket resulterar i samma produkter dag efter dag. Vem vill inte ha annat pålägg ibland? 

Mat med bra kvalitet är galet dyrt, medan andra produkter är löjligt billiga. En del dåliga produkter dyker upp, bland annat utländsk grädde med sex månaders hållbarhet. 
För många år sedan ordnades utflykter för de äldre, bland annat till Kolmården, Färgargården, Mem och Göta Kanal. Det vore roligt om det gavs möjlighet att genomföra sådant igen. Då behövs personal och resurser, vilket kostar pengar.