Antikroppsbevis bör ge samma rättigheter som vaccinpass

Till smittskyddsläkare Britt Åkerlind, Folkhälsomyndigheten och Regeringen.

Att endast vaccinationsbevis gäller, för att vara med på evenemang, är ju motsägelsefullt till den vetenskapliga data som finns, skriver Rode Karlsson.

Att endast vaccinationsbevis gäller, för att vara med på evenemang, är ju motsägelsefullt till den vetenskapliga data som finns, skriver Rode Karlsson.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2021-12-15 12:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Smittskyddsläkaren: "Var tredje kan ha haft covid-19" NT 15/12

”Hittills säger data att den som har haft en naturlig infektion har bästa möjliga skydd i längden om man jämför med vaccination.” säger smittskyddsläkare Britt Åkerlind i en intervju i NT den15 december.

En person har biljett till Peter Johanssons konsert på fredag den 18 december. Pris 735 kr. Hen hade covid i februari 2021, 7 december 2021 gjorde hen antikroppstest och fick svaret att hen hade mycket antikroppar och ett gott antikroppsskydd. 

Enligt beskedet i NT har hen ett säkrare skydd än de som är vaccinerade. Dessutom vet man att de som vaccineras tidigt i våras redan har ett sämre vaccinationsskydd och dessutom kan sprida smitta.

Att endast vaccinationsbevis gäller, för att vara med på evenemang, är ju motsägelsefullt till den vetenskapliga data som finns. 

Jag vill nu omgående har svar på min fråga och ett erkännande till att alla som har haft covid och som kan uppvisa antikroppsbevis har samma rätt att vara med på de evenemang som erbjuds.  Min önskan är att alla som kan uppvisa ett godkänt antikroppsbevis är välkomna till Louis De Geer och andra evenemang snarast.