Alla stadsdelar borde få spolade isbanor

Ibland har fantasin och kreativiteten inga gränser.

Ungarna borde kunna få möjlighet till spontan skridskoåkning på en spolad is, inte bara på en frusen vattenpöl, tycker Anders Jonsson.

Ungarna borde kunna få möjlighet till spontan skridskoåkning på en spolad is, inte bara på en frusen vattenpöl, tycker Anders Jonsson.

Foto: Anders Jonsson

Insändare2022-02-08 12:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Norrköpings kommun vägrar konsekvent att spola upp strategiska isbanor för att främja spontanidrott. Här framför vårt hus på Ledungsgatan i Oxelbergen åker ungarna skridskor på en frusen vattenpöl. 

Jag med fler föräldrar med ungar i samma ålder, som de på bilderna, önskar att kommunen tar sitt ansvar och ser till att alla stadsdelar åtminstone har minst en is att åka på så barnen slipper åka på en frusen vattenpöl.

Ungarna på bilden fyller tio år i år och är enligt mig en aning unga för att själva ta sig till Bollis eller Himmelstalund. Att främja spontanidrott mår alla bra av.

Anders Jonsson

Svar direkt

Att spola grusplaner runt om i samtliga stadsdelar för att skapa naturisar är tyvärr inte möjligt för kultur- och fritidskontoret. Dels på grund av det oberäkneliga väder vi har under vintrarna nu för tiden, dels av ekonomiska skäl. Värmeväxlingarna som vi har upplevt under årets vinter gör att det som en dag är en bra naturis, ett par dagar senare helt kan ha smält bort. Det finns därför i dagsläget inga verksamhetsmässiga möjligheter att skapa och underhålla naturisar.

Det är glädjande att se de engagerade personer i föreningar och vägföreningar som själva spolar upp egna ytor under vinterns kalla dagar för att ge barn och unga is att åka på.

Kultur- och fritidskontoret ansvarar för två inomhusbanor, Mässhallens islada Stallet och Himmelstalundshallen, samt tre utomhusbanor; Bandybanan, Stallets uterink och Bollspelaren. Alla är välkomna att åka skridskor på dessa isbanor under allmänhetens åkning.

Marcus Hjertqvist, strateg, enheten anläggningar och uthyrning på kultur- och fritidskontoret