Alla barns ögon får inte tindra i juletid

Vänsterpartiets förslag om högtidspeng fick inte gehör hos kommunfullmäktige i Finspång. Synd tycker vänsterpartisterna Ingrid Westlund och Stefan Carlsson.

Insändare 23 december 2021 20:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det finns idag cirka 250 barn, det vill säga tio procent av Finspångs barn i åldrarna 0-19 år, som lever i familjer som uppbär försörjningsstöd.

Politiken har ett särskilt ansvar för barn som lever i familjer som har svårt att få ekonomin att gå ihop. Barnkonventionen förpliktar oss att särskilt uppmärksamma de barn som behöver samhällets stöd. 

Alla barn har rätt att ibland få uppleva en liten guldkant, oavsett föräldrarnas utbildningsbakgrund, ekonomi eller hälsa. 

Vänsterpartiet tog i sitt budgetförslag inför 2022 initiativ till något som kallas ”Högtidspeng”. Den innebär att biståndshandläggare och socialsekreterare kan bevilja några hundralappar extra inför jul och barnens födelsedagar. 

Det var synd att vi inte fick gehör för ”Högtidspengen” i kommunfullmäktige, för nog vore det fint om alla barns ögon kan få tindra lite extra så här i juletider?


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa