Alla barn ska få lära sig att läsa och skriva

Miljontals barn runt om i världen tvingas arbeta i stället för att gå i skolan.

Insändare 14 januari 2022 10:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Många tusen barn dör också för att de överstränger sig. Man får dåligt betalt för väldigt långa och tuffa arbetsdagar. Man får arbeta i stället för att leka och träffa vänner. Vi måste hjälpa de barnen!

För det första så tycker jag att alla barn har rätt till en bra utbildning och att gå till en skola och träffa sina vänner. Jag tycker också att det är rätt att alla barn ska lära sig att läsa ock skriva. De borde också ha rätt till att vara barn och leka i skolan till exempel.

För det andra ska inte barnen i familjen behöva jobba för att deras föräldrar ska ha en bra ekonomi. De ska inte heller behöva tänka på att det måste hjälpa sina föräldrar med deras ekonomi.

För det tredje så förstör barnarbete i fabriker barnens hälsa och säkerhet mer än något annat barnarbete. Det förstör också barnens sociala och psykiska utveckling.

Avslutningsvis vill jag att vi ska stoppa barnarbete så att alla barn får lära sig att läsa och skriva och så att inte barnen behöver lida för att deras föräldrar ska ha en bra ekonomi.
 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa