A-kassan bygger på solidaritet om varandra

Det är nödvändigt att alla efter krisen hjälps åt att betala tillbaka lånen, menar insändarskribenten.

Insändare2020-04-07 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är pensionär och har i hela mitt liv varit med i a-kassan och facket. Jag har aldrig behövt använda mig av a-kassan, men betalat för att andra skulle få ta del av den när de behövt. Det kallas "solidaritet" och det är något fler skulle behöva tänka på.
Många tycks inte behöva a-kassa då de klarar sig själva. Nu när coronaepidemin drar fram och folk blir arbetslösa, då blir man varse om att man behöver a-kassan. Många vill ta del av den solidaritet som jag har varit med om att bygga upp, men som andra inte ville vara med i.
Kanske kan det, trots denna tragedi, bli något positivt tänkande att vi alla behöver varandra. Och att alla förstår att solidaritet är något bra och nödvändigt.

Staten måste nu låna upp stora summor pengar för att ta oss ur krisen. Då är det nödvändigt att alla efteråt hjälps åt att betala tillbaka lånen med att solidariskt betala skatt efter förmåga. Det gäller särskilt de högavlönade som brukar protestera mest när det gäller att betala skatt.
De som nu skriker mest efter att staten ska ta fram stödpaket till företag och så vidare, är också de som skriker mest när det gäller att betala skatt.
Stolt skattebetalare