För många Norrköpingsbor är han mannen med det yviga skägget och de färgglada kläderna som gick barfota eller i flip-flops. Lördagen den 7 maj lämnade Lars "Lasse Peking" Pettersson jordelivet. Men som stor vän av Indien och hinduism – där själavandring är en viktig del – så är det kanske inte någon vild gissning att han själv är övertygad om att hans själ har förts vidare till en annan kropp.
– Pappa led av KOL och hade svårt att gå den sista tiden, han behövde rollator. Det var inget liv han ville leva. Jag tror han har det bättre där han är nu ... även om det självklart är jobbigt att han inte finns här längre, säger Linn Janson, en av hans fem barn.
Då det var många som kände "Lasse Peking" vill hans familj ge alla möjligheten att ta farväl. På tisdag den 24 maj klockan 13.00 hålls en begravningsceremoni i Norra kapellet i Norrköping som är öppen för alla.
– Vi vill ge alla chansen till en sista skål. Ta med en egen dryck och kom till kapellet. Det här gör vi enligt pappas önskemål, det är vad han ville, säger Linn.
Som ni säkert redan räknat ut vid det här laget, blir det allt annan än en traditionell akt.
– Den blir borgerlig. Det blir pappas musiklista som han skrivit ner, exempelvis John Lennons "Give Peace a Chance" och sitarspelaren Ravi Shankar som avslutningsmusik.
– På kistan ska det vara pappas skål med rökelse, i kistan ska han ha med lite öl och han ska vara klädd i sina favoritkläder. Han ska få en ny hatt och klassiska indiska bjällror på fötterna.
"Lasse Peking" älskade sin öl.
– Men jag såg honom aldrig berusad, han nöjde sig med att dricka fyra-fem burkar om dagen, säger Linn.
Svarta kläder undanbedes. Det ska vara färggrant när man tar avsked av "Sveriges sista hippie".
– Pappa har hela tiden fått rättat sig efter oss när det gäller kläder exempelvis vid student och bröllop. Nu får vi anpassa oss efter honom, förklarar Linn.
När vi skrev om "Lasse Peking" i samband med hans 70-årsdag så berättade han om kärleken till Indien – hans drömmars land dit han reste så fort han fick chansen.
– Jag slutade räkna efter 30 resor. Förr slogs jag, jag var en slagskämpe, men det fick jag bort vartefter. Det var Indien som gjorde det, sa han i en intervju med NT i juni 2014.
Hemma i Linns lägenhet finns några av de saker som "Lasse Peking" köpte med sig hem från Indien. Väl hemma i Sverige åkte han landet runt i sin färgglada folkvagnsbuss och sålde indiska varor som knalle på marknader.
– Jag och mina systrar fick också följa med. Några av oss fick bo i bussen, medan andra sov i ett tält, säger Linn och ler åt minnet.
Mot slutet anade han vad som var på väg att hända. Men han hann inte styra upp en sista resa till Indien.
– Pappa hade packat sin resväska. Han hade bestämt sig för att åka till Indien och dö. Det var det han ville göra. Hans dröm vara att askan skulle spridas i Ganges, säger Linn.
En annan sak som heller inte hanns med var att besöka ett kosläpp. Tillsammans med sin vän Maggan, han kallade henne sin lilla ängel, var det på gång.
– Pappa var ju väldigt fascinerad av kor. Han hade faktiskt ett inbokat besök på söndagen, dagen efter att vi hittade honom död. Typiskt att det var så nära inpå. Han hade längtat efter att få se ett kosläpp, säger Linn Janson.
"Lasse Peking" somnade in hemma i sin lägenhet. Han blev 77 år gammal.