Kerstin var alltid ambitiös och noggrann

Kerstin Tägtström 1942 - 2022

Minnesord2022-04-16 08:00

Kerstin Tägtström avled i Norrköping den 19 mars 2022. Hon skulle till hösten fylla 80 år.

Kerstin började sin lärarutbildning med lågstadielärarexamen i Göteborg 1963. Hon var alltid ambitiös och noggrann i sin pedagogiska fortbildning. Hon innehade tjänsten som rektor i Åsundens rektorsområde i Ulricehamns kommun under 1970-talet med skolenheterna Gällstad, Hössna, Marbäck, Tvärred och Vegby.

Undertecknad, Barbro Sjölin, hade tidigare genomgått speciallärarutbildning med den nya omsorgslagen som grund och arbetade nära Kerstin.

Vi hade under denna period PLAG, personallagsutbildning, och det gällde verkligen all skolans personal, med Kerstin som ledare. Det var Lgr 69, Läroplan för grundskolan, som förankrades.

För oss alla blev det en värdefull fortutbildning i våra roller och i vårt övergripande ansvar för barns lärande med stöd av varandra, vårdnadshavare och samhälle. Kerstin gav oss en plattform och möjligheter att utveckla och förankra våra skolors gemensamma värdegrund.

Vi höll genom åren kontakten med uppmuntrande brev, telefonsamtal, personliga möten och besök i Gällstad och Norrköping. 

När brevsvaren uteblev och telefonkontakten annorlunda var Kerstin likt en båt på vågorna långsamt på väg till en annan hamn.

Tack Kerstin för vår vänskap och de fina samtal och möten vi haft genom åren!

Vi minns dig med värme!

Vännerna i Pjukesbo Gällstad, Barbro och Rolf Sjölin

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!