Klockan är omkring lunch. Ellen Odelius går fram och tillbaka utanför klubbhuset vid Hylinge och pratar i telefon.
– Det är vår advokat nere i Spanien... Restaurangen har två fläktar, men det finns visst bara en på ritningarna. Vi måste kolla upp hur vi ska göra så det inte blir några problem senare, säger Anders Odelius.
Det har blivit ett och annat samtal till den spanska solkusten den senaste tiden för paret Odelius. Det blir så när man bestämmer sig för att sätta punkt för livet hemma i Norrköping och starta ett helt nytt liv i Torremolinos. De satsar allt på ett kort och ger sin stora dröm en chans – mitt i en oviss värld i svallvågorna av coronaviruset.
Vi tar det direkt.
Är ni inte kloka?
– Nej, det är vi inte, säger Anders, 50.
– Jodå, det är vi absolut, säger Ellen, 38.
– Det är, faktiskt, ett ganska rationellt beslut mitt i all galenskap. Vi har funderat i flera år på vad vi ska göra och hitta på, när vi har den här möjligheten. Många drömmer om eller tänker på det, men vi gör det faktiskt, säger Anders.
De har rest till Spanien och Torremolinos i många år. Ellens morbror, Mikael, har haft lägenhet där i över tio år och med tiden har platsen, livet och känslan på den spanska solkusten växt sig allt starkare och närmare. Vid parets senaste resa i augusti gick de från ord till handling.
– Det kan ju verka och låta som om vi var där i augusti och bara fick "feeling", men så var det inte, säger Anders.
– Vi har haft flera andra affärsidéer hemma i stan också, men de har liksom aldrig blivit av. Vi började tänka på Spanien och bokade, inför vår resa i augusti, in en mäklare som visade oss runt i området. Vi var och tittade på flera olika ställen och så hittade vi vårt drömställe vid ett torg med utsikt över Medelhavet och slog till, säger Ellen och ler.
– Det är både en bra och en dum tid att köpa nu. Priserna är lägre i slutet av säsongen, men så är det ju corona.
Tvivlade ni någon gång?
– Nja... vi funderade kanske ett varv till och frågade oss om vi verkligen skulle göra det nu, men vi hade egentligen bestämt oss. Ingen vet ju riktigt vart det tar vägen. Blir det en ny stor nedstängning av landet får vi ta det då, säger Anders.
– Det finns en risk med färre turister på plats, men folk vill vara ute. Det är en del av det sociala livet där nere. Vi får anpassa oss och skapa en säker miljö. Vi vill ju alla att krisen ska ge vika och att allt ska gå tillbaka till det normala igen.
I dagarna säljer de ut hela sina liv här hemma.
– Allt ska väck. Lägenheten, bilen och möblerna... Vi kommer bara ha kvar några kartonger, som jag kan ställa hemma hos mamma. Vi hyr möblerat nere i Spanien och behöver inte ta med oss något, berättar Ellen.
De lyfter mot det nya livet i början av oktober och tar över restaurangen den 15 oktober.
– Vi börjar i en lågsäsong. Det är medvetet så vi ska kunna lära oss branschen. Vi måste göra det från grunden. Det kommer bli mycket jobb den närmaste tiden, men det är vi beredda på, menar Anders.
Anders lämnar 26 år i mediebranschen bakom sig, där han varit chef för NTM-koncernens sidproduktion under de senaste åren och Ellen lämnar jobbet ute på Norrköping Söderköping GK ute på Hylinge. De kastar sig in i en bransch med helt nya utmaningar.
– Jag har en del erfarenhet från hotell- och restaurang och tar med mig grunderna från de åren in i det här, säger Ellen.
– Jag ska laga mat och stå i baren, säger Anders.
Har du gjort det förut?
– Bara hemma... Det känns lite läskigt, men spännande och roligt. Vi ska skapa en enkel, tydlig, rak och okomplicerad meny med en nordisk känsla. Vi ska inte konkurrera med spanjorerna. Vi har skickat menyn till en god vän, som ska ge sitt utlåtande.
Kan ni någon spanska?
– Nej, men jag har laddat ner en app så vi lär oss spanska hemma på kvällarna, säger Anders och skrattar.
– Vi kommer klara oss bra med engelskan och lära oss spanska med tiden.
Deras nya arbetsplats ligger ett stenkast från stranden och är en del av ett torg med restauranger, småbutiker och internationell atmosfär. Tolv platser inomhus och ett 40-tal utomhus med en utsikt över Medelhavet ska bli grunden för deras nya framtid.
– Vi kommer behöva jobba så många fler timmar än vi gör i dag och vi kommer tjäna mindre pengar, men vi får leva vår dröm och forma vår vardag tillsammans, säger Anders.
Vad ska restaurangen heta?
– "Ellen", säger Ellen Odelius.