Ge barnen näringsrik mat

om storköksmat2006-12-15 04:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Många jobb hotas om kök slås igen men vem tänker på dem som ska äta?
Vad jag kan förstå är det helt näringsfattig mat. Kokt potatis och någon skinka eller korv, vad det nu kan vara. Lagad och värmd, nedkyld, värmd igen.
Efter många hanteringar ökar bakterierna. Inga råa grönsaker och alltså inga vitaminer, inga mineraler, inga enzymer, inga omegafetter. Undrar man sedan varför folk är sjuka.
Att de äldre blir svagare av det här är ju känt men nu ska barnen få den här usla maten också.
Även små barn känner skillnad på kvalité när maten lagas på plats.
Sluta se det så cyniskt och bolla med budgetar. Ge barnen och de äldre lokalt lagad mat som är näringsrik och inte bara värmebehandlad.
Alltså mycket mera grönsaker och tillgång till frukt under dagen.
Om våra barn fick näringsriktig mat skulle mycket underlättas. Koncentrationen, inlärningen, överaktiviteten, beteendet och den mentala balansen skulle förbättras.
Att köpa in centralt och köra ut råvaror till många ställen är en sak men att köra ut den färdiga maten till många ställen känns korkat.
Äter du för näringens skull eller bara för att fylla magen?
Läs mer om