Vi ska utreda möjligheten att överta vägföreningar

"Till dess att vi är framme vid ett eventuellt övertagande är det självklart att vi ger stöd till vägföreningarna", skriver Olle Vikmång (S).
"Till dess att vi är framme vid ett eventuellt övertagande är det självklart att vi ger stöd till vägföreningarna", skriver Olle Vikmång (S).

”Vi Villaägare Kvillinge/Norrköping, Styrelsen” ger sig i en insändare på undertecknad och menar att jag inte håller vad jag lovat.

Debatt 22 juni 2022 08:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik

"Gör vägföreningsfrågan till en valfråga!" NT 17/6

 

Låt mig därför vara tydlig, lika tydlig som jag varit till alla som ställt frågan efter att Socialdemokraterna i Norrköping sagt att man återigen vill utreda vägföreningarna. 

 

Socialdemokraternas beslut var att vi under kommande mandatperiod vill utreda möjligheten att överta vägföreningarna i kommunens prioriterade utvecklingsorter.

Frågan är komplex. Därför kommer det att ta tid innan vi är framme vid ett ställningstagande och det kommer ta tid innan vi eventuellt har övertagit några föreningar.

 

Till dess att vi är framme vid ett eventuellt övertagande är det självklart att vi ger stöd till vägföreningarna. Vi har nyss tagit ställning till ett sådant bidragsystem, det är då rimligt att det gäller till vi har en annan lösning på plats. 

Jag är medveten om att det finns både ris och ros till det nya bidragsystemet men här måste man också välja. Vill vi utreda hur bidragssystemet fungerar eller vill vi utreda möjligheten att överta vägföreningarna? Jag tycker det är rimligt att vi ägnar kraften åt det sistnämnda. 

 

Avslutningsvis har kommunstyrelsen den 13 juni fattat beslut om att återigen inleda utredningsarbetet avseende våra vägföreningar. Således är vi redan på god väg att uppfylla de löften Socialdemokraterna ställt ut avseende vägföreningarna och vi ser fram emot en konstruktiv dialog även fortsättningsvis


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa