Vi moderater har drivit regeringen framför oss

Det är mindre än två månader till valet.

Debatt 24 juli 2022 12:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Märkligt nog skrivs det mycket lite om vad Socialdemokraterna har åstadkommit under de senaste åtta åren. Genomgående för kritiken har varit att det gjorts för lite och för sent åt de stora inhemska problemen. Det ökade våldet och brottsligheten har fört med sig att många är rädda för att gå ut. Turister har börjat bli försiktiga om de överhuvudtaget vågar besöka Sverige.

 

Statsminister Magdalena Andersson säger att hon skall vända på varje sten. Självklart skulle det ha varit mycket bättre om hon istället gjort konkreta åtgärder för att minska de stora problemen. Vi moderater har redovisat mängder med kraftfulla åtgärder men regeringen fortsätter att gör för lite och då ökar istället brottsligheten. Enligt opinionsundersökningar har Magdalena stort förtroende bland väljarna. Detta är minst sagt märkligt efter alla hennes U-svängningar. Hon har hånat oss moderater för alla våra förslag för att sedan i många fall bytt åsikt och istället valt att följa dem.

 

I december när Ulf Kristersson föreslog kärnkraft som en väg ut ur elbristen svarade Magdalena följande: - Det finns ingen substans bakom moderaternas förslag utan det är bara tomma tunnor som skramlar. Nu plötsligt har regeringen bett Strålsäkerhetsmyndigheten att ta fram regler som gör att både befintlig och framtida kärnkraft kan nyttjas. Andra stora U-svängningar är först nej till vapen till Ukraina sedan ja. Ännu mer graverande är först ett kraftfullt nej till Nato-medlemskap för att sedan säga ja. Vi moderater har drivit regeringen framför oss längs hela mandatperioden.

 

Hur blir nu nästa valperiod? Redan idag känner väljarna av ökad inflation med högre matpriser, mycket höga bränslepriser, rekordhöga energipriser och stigande räntor och därmed dyrare lån. Dessutom förbereder Socialdemokraterna ökade skatter. Olika kapitalskatter diskuteras och de som bor i småhus kan på nytt drabbas av fastighetsskatt. Det finns mycket att tänka på när man lägger sin röst den 11 september.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Val 2022

Så tycker riksdagspartierna om energipolitiken: Alla vill ha fossilfri el – men lösningarna varierar

Så tycker riksdagspartierna om energipolitiken: Alla vill ha fossilfri el – men lösningarna varierar

Debatt: Lyssna på de anställda i Finspångs kommun

Lyssna på de anställda i Finspångs kommun

Debatt: Liberalerna backar inte in i framtiden - vi flyger in i den

Liberalerna backar inte in i framtiden - vi flyger in i den

Debatt: SD: Sänk arbetsgivaravgifterna för företagare på landet

SD: Sänk arbetsgivaravgifterna för företagare på landet

Debatt: Ge Hyresbostäder uppdraget att bygga i hela kommunen

Ge Hyresbostäder uppdraget att bygga i hela kommunen
Visa fler