Vi förstärker kollektivtrafiken på landsbygden

I fjol lade det tidigare Socialdemokratiska styret ned ett antal busslinjer i Norrköping som sammanlänkade landsbygden med centrala Norrköping.

Debatt 24 januari 2023 20:30
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det var ett dåligt beslut, inför vilket berörda medborgarna inte fick göra sin röst hörd. Kort efter beslutet blev det uppenbart för Sverigedemokraterna att beslutet behövde upphävas, varvid vi gick ut med ett pressmeddelande om att linjerna snarast möjligast måste tas i bruk igen. Dom synpunkterna tog vi med oss i samtal efter valet med det nya styret (Östgötasamverkan) och vi har gemensamt tagit beslut om att dessa linjer ska startas upp. Linjerna lades ner i somras och nu tre månader efter att vi har ett nytt styre så återupprättas två linjer, något som vi har varit högst delaktiga i eftersom vi sverigedemokrater utgör en del av den politiska majoriteten i Region Östergötland har vi säkerställt att dessa linjer återupprättas.

 

För Sverigedemokraterna är landsbygdsutveckling och en fungerande kollektivtrafik på landsbygden avgörande för Östergötlands framtid. Det Socialdemokratiska och Centerpartistiska hyckleriet om att påstå sig värna hela Östergötlands utveckling samtidigt som man avvecklar landsbygdstrafiken upphör nu. Fokus kommer vara att låta kollektivtrafiken rulla där det finns ett faktiskt behov, oavsett om det är i Ydre eller centrala Norrköping.

 

Linje 482 mellan Vånga och Norrköping samt Linje 421 mellan Krokek och Åby är exempel på två nedlagda busslinjer som vi nu som en del av majoriteten i regionen återupprättar i Norrköping, detta för att se till hela Norrköping och Östergötland kan leva och utvecklas. 

 

För oss stannar inte arbetet med denna seger – det finns mer som måste göras för att säkerställa en god kollektivtrafik åt alla som bot i länet. En översyn av hela utbudet av kollektivtrafik måste genomföras för att säkerställa att hela Östergötland får en god och tillgänglig kollektivtrafik. Därför kommer vi tillsammans med Östgötasamverkan att inrätta en beredning som ska ingå under regionens Trafik- och samhällsbyggnadsnämnd (TSN). Syftet och målet med beredningen är att utveckla kollektivtrafiken i hela Östergötland och säkerställa god tillgänglighet till kollektivtrafiken på landsbygden framöver och på längre sikt.

 

Sverigedemokraterna tar ansvar för Sverige och Region Östergötland i en synnerligen utmanande tid. Vi är fast beslutna att åtgärda den oreda som Socialdemokraternas vanstyre skapat, under de kommande fyra åren kommer vi göra bestående och märkbara förändringar i svensk politik. För oss är misslyckande inte ett alternativ och vi ser fram emot att leverera fler positiva nyheter och genomföra vallöften till våra väljare inom en kort framtid.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa