Vem synar Socialdemokraterna och Magdalena Andersson?

Arvet från socialdemokraterna har slagit hårt mot Sverige.

Socialdemokraternas politik behöver granskas, anser Stefan Hagfeldt (M). Arkivbild.

Socialdemokraternas politik behöver granskas, anser Stefan Hagfeldt (M). Arkivbild.

Foto: Niclas Sandberg

Debatt2023-09-18 21:30
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Socialdemokraterna raserade ett av världens bästa energisystem. Ringhals 1 och 2 lades ner. Tidigare var Sverige självförsörjande på el.                        

De senaste åtta åren har kriminaliseringen ökat kraftigt och varit den blodigaste i modern tid. Sverige har flest sprängningar och dödsskjutningarna i hela Europa sett till vår befolkningsmängd.                 

Socialdemokraterna lovade att vi skulle få EU:s lägsta arbetslöshet. Istället fick vi fjärde högsta arbetslösheten och den allra lägsta tillväxten. Varför förtiger massmedia detta? 

Socialdemokraterna kritiserade den borgerliga regeringen för att det tog lång tid att betala ut ersättning för den dyra elen. Hade det gått snabbare om Socialdemokraterna skött om det hela? Svaret är nej. 

Mycket hård kritik fick regeringen med all rätt för att de utlovade stora sänkningarna av bensin och diesel blev istället mycket små. Vad händer nu vid nyår? Bensinpriset sänks med minst fyra kronor. Vad är alternativet? 

Socialdemokraterna kommer att höja bensinpriset med index och då blir skillnaden stor. Varför frågar ingen om detta? Sverige som är ett stort land till ytan skall inte ha EU:s högsta pris på drivmedel. 

Den nya lagstiftningen för att bekämpa kriminaliteten kommer att ge effekt allteftersom den träder i kraft. Problemet är att fängelserna måste byggas ut. Samhället måste kraftsamla för att det ska ge resultat. Inte minst måste förebyggande åtgärder sättas in både mot unga och mot alla åldersgrupper. 

Hur kan Socialdemokraterna och Magdalena Andersson ha så högt förtroende när verkligheten talar ett annat språk. 

Socialdemokraterna behöver granskas.