SD: Lundström svävar runt och tangerar rent förtal

Vänsterpartiets Niklas Lundström tycks inte bara ha svårt att hålla sig till ämnet: Att se till att skattebetalarnas medel används rätt i Norrköping.

Vi försvarar inte att kommunen skulle begå lagbrott. Vi skriver att Norrköping måste förhålla sig till JO:s utlåtande, skriver tre sverigedemokrater.

Vi försvarar inte att kommunen skulle begå lagbrott. Vi skriver att Norrköping måste förhålla sig till JO:s utlåtande, skriver tre sverigedemokrater.

Foto: Eva Jensen

Debatt2023-07-14 12:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik

"SD:s retorik anmärkningsvärd - uppmuntras övervakning?" NT 11/7

Han verkar dessutom inte ha läst vårt debattinlägg ordentligt. Än värre är att han skriver att vi skulle försvara ”öppet lagbrott” eller att vi kallar alla som övervakas för ”kriminella”. Det är inte bara fel – det tangerar rent förtal. 

Vi försvarar inte att kommunen skulle begå lagbrott. Vi skriver att Norrköping måste förhålla sig till JO:s utlåtande. Men vi konstaterar också att lagen då behöver ändras så att kommunen effektivt kan stävja bidragsfusk. Det är inte rimligt att enorma skattesummor som Norrköpings skattebetalare har slitit ihop skall hamna i bedragares fickor.

I övrigt svävar Lundström runt på ett antal områden som inte hör till ämnet. Den diskussionen tar vi en annan gång. Nu handlade det om bidragsbrott. Frågan kommer att vara fortsatt aktuell och vi måste få till en lagändring så att våra skattemedel inte fortsatt kommer att missbrukas. Så enkelt är det.