S-regeringen har gjort för lite mot problemen

Valet närmar sig med stormsteg men fortfarande är det nästan ingen som kritiskt granskat vad den socialdemokratiska regeringen åstadkommit under sina åtta år vid makten.

Stefan Hagfeldt, tidigare moderat kommunstyrelseordförande i Norrköping.

Stefan Hagfeldt, tidigare moderat kommunstyrelseordförande i Norrköping.

Foto: Niclas Sandberg

Debatt2022-09-07 15:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Som finansminister hade Magdalena Andersson ett stort ansvar för vallöftet att Sverige skulle få EU:s lägsta arbetslöshet. Resultatet blev ett bottenrekord när vi istället fick EU:s fjärde högsta arbetslöshet och allra lägsta tillväxt. 

Samtidigt har S-regeringen på två mandatperioder raserat ett av världens bästa energisystem. Priset började att skena när S lade ner Ringhals 1 och 2. Ingen annan regering har på så kort tid lyckats orsaka så stor skada på viktig infrastruktur. Inte nog med detta de senaste åtta åren har varit de blodigaste i modern tid. 

Sverige har flest sprängningar och dödsskjutningar i hela Europa sett till vår befolkningsmängd.  Ett totalt misslyckande. 

Det har gått så långt att mord äger rum på köpcentra på dagtid och mamma med barn blir skottskadade på lekpark. Det är inte underligt att många har blivit rädda att gå ut. Självklart vill inte väljarna ha det så här. S-regeringen har gjort för lite och för sent åt de stora inhemska problemen. 

Vi moderater har redovisat mängder med kraftfulla åtgärder men regeringen fortsätter att göra för lite. Hur blir nästa valperiod? Redan idag känner väljarna av ökad inflation med högre matpriser, mycket höga bränslepriser, rekordhöga energipriser och stigande räntor och därmed dyrare lån. Ändå förbereder det röda blocket ökade skatter. Det finns mycket att tänka på när man lägger sin röst den 11 september.