Nu faller domarna – när kommer bokslutet?

I dagarna föll ytterligare domar i spåren av upploppen i Skäggetorp i Linköping och Navestad i Norrköping under april.

Debatt 30 juli 2022 08:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kravallerna blev en väckarklocka för många. Plötsligt såg vi alla tydligt hatet mot det svenska samhället. Upprorsmakare – oberoende av ålder och kön – försökte döda och skada våra poliser och skapade kaos i Navestad och Skäggetorp. Ja, över hela Sverige brann det!

I förundersökningen till de domar som nu har fallit berättar en polisman: ”…det var en yngling, 12-13 år, han var framme och pratade med oss, frågade mycket och i nästa skede kastar han sten mot oss.”

 

Nu faller domarna. När kommer slutsatserna och bokslutet? När kommer ansvarstagandet från de politiker som har banat väg för denna utveckling? Det behövs ett bokslut, för detta var ett symtom på något större: Hur de gamla partierna i Sverige har bedrivit en extremt ansvarslös invandringspolitik samt försummat områden som Skäggetorp och Navestad, låtit dem tas över av kriminella och av folk som sprider hat och segregering.

Många förfasades då. Men sedan förbleknade nog det hela. Allt blev ”som vanligt”. Vi som var där, klev över brinnande barrikader, kände lukten av brinnande bilar, såg hur hårt ansatt polisen blev – vi minns detta med fasa. Alla skadade poliser – flera med men för livet – minns det säkerligen också. Liksom vanliga hyggliga människor som hukade bakom gardinerna och såg sin stadsdel gå upp i rök.

 

Detta var inget tillfälligt. Och problemet försvinner inte om man slutar tänka på det – inte ens om polisen rustar sig bättre. För det är ett symtom på att något håller på att bli fundamentalt fel i vårt samhälle och det finns många människor i Sverige som nu är väldigt oroliga. De är förstås oroliga över att kriminaliteten och segregationen sprider sig i våra städer. De ser att de gamla partierna, vars politik möjliggjorde upploppen i april, inte verkar ta problemen på allvar.

Det bor många människor i Sverige som har sett terror i sina hemländer på nära håll. De vet precis vad den för med sig. Vi Sverigedemokrater förstår människors oro och vi lovar att jobba hårt för att motverka den.

 

Vi skall jobba för att få ordning på Norrköping och Linköping. Vi kommer att göra vårt yttersta för att sätta stopp för parallellsamhällen, upplopp och annat elände. Vi har fantastiska städer med otrolig potential. Det är ett vallöfte från SD.


 
 
 
 
 
 
Val 2022

Så tycker riksdagspartierna om energipolitiken: Alla vill ha fossilfri el – men lösningarna varierar

Så tycker riksdagspartierna om energipolitiken: Alla vill ha fossilfri el – men lösningarna varierar

Debatt: Lyssna på de anställda i Finspångs kommun

Lyssna på de anställda i Finspångs kommun
Visa fler
Kommentera
Ämnen du kan följa