Naturskyddsföreningens enkät är partisk och oseriös

Naturskyddsföreningen i Norrköping har gjort vad de kallar för en enkät om miljö inför höstens val.

Debatt 26 juli 2022 08:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är det inte. Jag anser att deras extremt partiska och ej faktabaserade undersökning är sällsynt oseriöst. Ett oetiskt försök att vilseleda väljare som gillar natur, djurliv, folkhälsa och miljö.

 

Undersökningen ger endast svar på en enda fråga; och det är i hur hög grad övriga partier tycker precis som Miljöpartiet. Rätt svar på enkäten är alltid det som står i Miljöpartiets valprogram.

 

Naturskyddsföreningen ger föga förvånande sig själva, d.v.s Miljöpartiet, de högsta betygen på alla frågor. Det är ingen hemlighet att ett antal framträdande miljöpartister är desamma som framträdande personer inom Naturskyddsföreningen.

Att dessa i sina dubbla roller tycker MP har den bästa politiken är lika självklart som att Peking fans hejar på IFK Norrköping.

 

Vi liberaler är det parti som är oftast och starkast inte tycker som MP. Att vi är deras motpol är logiskt och något vi och många naturälskare värdesätter.

 

Vi Liberaler vill inte att förstöra vår gemensamma vackra natur för att bygga vindkraftindustrier, ofta producerade i Kina och ägda av aktörer med kopplingar till kinesiska kommunistpartiet.

 

Vi gillar inte heller att fridlysta fåglar hackas sönder och att folk blir sjuka av dessa ljus och ljud som dessa extremt höga stålskogar avger.

 

Vi liberaler inser att vi behöver pålitlig el oavsett väderförhållanden. Det säkerställer att våra arbetsplatser, skolor, sjukhus och svenska hem går att använda året runt. Vi vill bygga mer fossilfri kärnkraft som har lägre utsläpp av koldioxid än exempelvis vindkraft.

Att gilla yteffektiv säker kärnkraft framför stora avstängda naturområden upptagna av vindkraftsindustrier ger oss minuspoäng, enligt Naturskyddsföreningens märkliga undersökning.

 

Vi liberaler vet att Sverige och vår välfärd är mycket exportberoende och vår industris företrädare behöver flyga till andra länder runt om i världen. Vi unnar även vanliga människor att flyga när de har möjlighet då det berikar deras liv. Sen är det självklart bra att flyget nu blir ännu mer miljövänligt. Även detta gav oss minuspoäng i deras underliga test då vi definitivt vill behålla och utveckla vår flygplats.

 

Ytterst och sammantaget handlar detta om att vilja försvara eller förstöra vår natur, folkhälsa, fauna, fungerande elsystem och vår välfärd. Vi liberaler tycker detta är värt att försvara medan Miljöpartiet genom Naturskyddsföreningen förhoppningsvis omedvetet vill fortsätta förstöra dessa.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa