MUF tycker inte som Moderaterna i alla frågor

Jag vill börja med att tacka för replikeringen på några av våra utspel vi i MUF gjort under sommaren. Det är alltid kul att väcka debatt och det kan vi lova att vi inte är klara med, skriver MUF:arna Olle Connman Ek och Emil Steen.

Det finns ingen kommun som är i storlek med Norrköping som lägger 80 miljoner varje år av skattebetalarnas medel på en symfoniorkester, är det då fel på alla andra kommuner eller kan det kanske vara vi i Norrköping som redan är vad vi skulle kalla kulturextrema, skriver Olle Connman Ek och Emil Steen.

Det finns ingen kommun som är i storlek med Norrköping som lägger 80 miljoner varje år av skattebetalarnas medel på en symfoniorkester, är det då fel på alla andra kommuner eller kan det kanske vara vi i Norrköping som redan är vad vi skulle kalla kulturextrema, skriver Olle Connman Ek och Emil Steen.

Foto: Moderata ungdomsförbundet

Debatt2023-08-19 09:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik

"Värna kulturstaden Norrköping - dags dra i nödbromsen" NT 26/8

Men som svar över det Göran Bergkvist skriver blir jag till att börja med lite fundersam. Att kalla våra åsikter för ”ungdomlig okunskap, obildning och populism” gör oss på ett sätt faktiskt glada, på grund av att vi då har kunnat redogöra våra åsikter på ett sådant bra sätt så att det inte finns några riktiga motargument så skribenten använder sig istället till härskartekniker. 

Göran Bergkvist tar upp andra länders kultursatsningar och påpekar vilken stor ekonomisk vinst man gör på det. Helt ärligt tror vi faktiskt att ingen kan tänka så om man bara ser till att tänka ett steg till. För med den logiken hade Norrköping varit en otroligt rik kommun och vi hade även med den logiken växt som stad. För den stora summan av pengar vi lägger på, vad vår mening är onödigt, skulle skapa ett helt otroligt välstånd, eftersom vi har massor av museer och en hel symfoniorkester. Men verkligheten ser annorlunda ut, Jönköpings kommun har precis växt om oss likaså andra kommuner under en längre tid.

Moderata ungdomsförbundet tycker inte samma saker som Moderaterna i alla frågor. Vi går isär på en del större frågor men bottnar i samma ideologi (liberalkonservatism). Men vi kommer alltid arbeta för att driva igenom den politik vi i MUF tycker är rätt, vi brukar ofta kunna påverka partiet till vår riktning och det är ett arbete vi aldrig kommer att sluta med. 

Göran Bergkvist påstår i ena meningen att vi populister och i nästa mening har vi ”osminkade åsikter”. Om detta klassas som osminkade åsikter står jag gärna för det, det är även väldigt märkligt hur ”klassiskt liberala” åsikter kan vara så otroligt obehagliga. Vi kanske har osminkade åsikter och helt ärligt kanske man bör se det som en komplimang, politiken har en tendens att vara otydlig ibland. 

Skribenten påtalar även dessa åsikter som ”marknadsextrema åsikter”. Det finns ingen kommun som är i storlek med Norrköping som lägger 80 miljoner varje år av skattebetalarnas medel på en symfoniorkester, är det då fel på alla andra kommuner eller kan det kanske vara vi i Norrköping som redan är vad vi skulle kalla kulturextrema.

För att lätt sammanfatta motdebattörens åsikter med ett enda ord är det ”parasitera” genom att tillskansa sig viktiga offentliga resurser för att finansiera sina egna fritidsintressen och det är det vi vänder oss starkt emot.