Behåll Hjälmborg som återvinningscentral

Synd att Socialdemokraterna slösar båda tid och pengar i Söderköping kommun genom att fortsätta försöka riva upp tagna beslut om återvinningscentralen.

Debatt 30 mars 2022 15:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik

"Lägg återvinningscentralen Vid Tåbyvägen" NT 18/3

I NT den 18 mars argumenterades återigen för att placera återvinningscentralen på Tåbyvägen/Lilla Vännerstorp trots att det är en bevisligen olämplig plats. 

Efter att nya E22 har byggts kommer det att bli ungefär lika långt för den genomsnittlige Söderköpingsbon att ta sig till nuvarande placeringen på Hjälmsborg som till den föreslagna placeringen på Lilla Vännerstorp.

Men den stora nackdelen med sistnämnda är att det kommer att ha stor negativ påverkan på vårt vackra naturskyddsområde Ramunderberget. Det som inte många känner till är att det även bildades ett helt nytt naturskyddsområde som kallas Ramunderborg, ett område på hela 80 hektar precis norr om Ramunderberget.

 

Det gör att Borgbergsslingan, en promenadstig på nära en mil, tar sig till största delen genom ett stort sammanhängande naturområde, vilket är en mycket värdefull tillgång för alla som bor och vistas i staden. Att det skulle kantas av en återvinningscentral, eller någon form av industriell bebyggelse, är en förfärlig tanke.

 

Det är till allas fördel att behålla Hjälmsborg för tillfället och istället hjälpa de som vill återvinna med lokala mini-återvinningsplatser. Klart orkar man inte att ta sin ena påse med kartonger och glas att åka hela vägen utanför staden, var det nu må bli. God tillgång vid varje större parkeringsplats med några återvinningscontainrar skulle underlätta det för alla. Det finns några få ställen redan idag, men några fler skulle vara ett relativt billigt och miljövänligt sätt att underlätta för alla att bidra till vår miljö.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa