10 billiga tips: Så gör du ditt hus redo för visning

Planerar du att sälja huset i sommar? Här får du några enkla tips hur du gör huset redo för visning

27 april 2017 08:22

Våren är den tiden på året då många hem läggs ut till försäljning – och det är inte svårt att förstå varför. När träden står i full blom och solen skiner, är det lättare att få huset att framstå som både välkomnande och mer inbjudande. Gör ditt hem redo att säljas genom att följa dessa 10 tips som inte kostar mycket, men som gör en enorm skillnad.

1. Se över första intrycket Tänk först och främst på att skapa rätt atmosfär för den framtida ägaren av huset. Det är viktigt att det första intrycket är perfekt, och det kan du få med enkla medel; städa upp framför huset, klipp gräset, ställ iordning trädgårdsmöblerna fint, och plantera nya blommor i trädgårdskrukorna. Det är viktigt att huset är välkomnande när möjliga köpare ser det för första gången.

2. Undvik röran Få den framtida ägaren att känna sig som hemma genom att skapa en funktionell och inbjudande entré utan alltför mycket skräp. Låt bara ett par skor och jackor hänga framme för att göra rummet större. Det är det enkla uttrycket i hallen som är viktigt.

Var också noga med att markera entréns fördelar. Som man gjort i hallen på bilden, där det finns utrymme för en bänk och en idealisk förvaringslösning. Låt även de små detaljerna vara synliga. De flesta köpare älskar häftiga funktioner och speciella lösningar.

3. Visa hur du själv lever Badrummet måste naturligtvis vara rent och snyggt, men många kommer dessutom vara intresserade av att se hur de kan använda hemmet. Därför är det viktigt att ge en känsla av hur det är att bo och använda rummen i det dagliga livet. I badrummet kan du till exempel smakfullt placera ut tandborstar och parfymer och hänga upp fina handdukar. Det måste se bebott men också fräscht och städat ut på samma gång.

Var inte blyg, om du har en smart förvaringslösning på toaletten så var beredd att visa upp den! Städa och rensa inuti, och låt dörrarna vara öppna, eller åtminstone kunna öppnas av nyfikna spekulanter utan att det bjuds på kaos innanför. Återigen, det handlar om att lyfta fram möjligheterna med hemmet och smart förvaring älskar de flesta.

Överväg också att byta ut dina gamla pumptvålar mot nyköpta förpackningar. Det ger ett sammanhållet och fräsch intryck.

4. Håll koll på barnens rum Var noga med att tänka på funktionalitet i barnens rum när det ska göras iordning inför visning. Vilka fördelar finns det i rummen? Finns det krokar så häng upp ett av barnens plagg precis innanför dörren, som på den här bilden. Men kom ihåg att bara hänga upp en eller ett par saker, så att rummet inte upplevs som trångt och rörigt.

Detsamma gäller med barnrummets förvaringslösningar. Var noga med att lyfta fram hur många leksaker som faktiskt ryms. Det är i regel en hit bland barnföräldrarna.

5. Låt dina gäster känna sig som hemma Köket är hemmets hjärta. Därför är det också viktigt att besökarna genast känner sig hemma här under visningen. Städa upp och skapa ordning på köksbordet, och styla medan några skålar med frukt eller godis som dina gäster kan njuta av under besöket.

6. Dekorera med kuddar och mjuka textiler För att skapa en mysig och hemtrevlig atmosfär kan du dekorera din matplats med en massa mjuka tyger och fällar. Det tillför värme och kommer nog få de flesta att vilja slå sig ner med goda vänner och vällagad mat.

7. Fram med växterna! Ju fler gröna växter desto bättre. Inte nog med att det är trendigt i nordisk inredning just nu, det sätter också färg på ditt hem.

8. Bädda sängen och ge sovrummet det lite extra I sovrummet är det bra att bulla upp med ett hav av kuddar när det vankas visning. Det gör att det annars ganska privata sovrummet upplevs som mer välkomnande. Du kan också lägga till andra inredningsdetaljer eller hänga upp matchande bilder på väggen, som knyter ihop helheten i rummet.

9. Ge uteplatsen lite kärlek När du lägger ut ditt hus till försäljning under sommarmånaderna, är det också viktigt att ge kvadratmetrarna utomhus ett uppsving. Utgå ifrån hur uteplatsen skulle se ut om du tänkt spendera de närmaste timmarna med familjen där. Lägg ut kuddar och filtar, och ställ kanske fram en kanna saft och ett par glasögon på trädgårdsbordet.

Köp också ett gäng gröna utomhusväxter att plantera för maximal sommaridyll.

10. Nu är du snart klar! Det sista du behöver komma ihåg innan visningen, är de små detaljerna. Här är det en god idé att titta på hemmets inredning och prylar. Kom ihåg att det är viktigt att begränsa sig och återigen är det sparsmakat som lönar sig bäst i slutändan. Det är lätt att bli “hemmablind” för sina egna saker så de flesta vinner på att plocka bort, snarare än lägga till. De mest personliga föremålen kan få gömmas undan visningen, så att de eventuella nya ägarna kan föreställa sig hemmet med sina egna saker.

Men det är en fin balansgång, samtidigt som du ska hålla det undanplockat och minimalistiskt kan det vara positivt att lyfta fram kreativa idéer som framtida ägare också kan inspireras av. Här är ett bra exempel på hur man har använt en liten nisch som arbetsstation.

Ett annat exempel är här där man utnyttjat knepiga takvinklar för att skapa en lekfull tavelvägg. Då så, tänd de stämningsfulla lamporna, ta ett sista varv med dammsugaren och pusta ut. Bra jobbat och lycka till med försäljningen!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!