Halmstad var riktigt, riktigt usla

Blogg2015-04-10 08:47

Summerade IFK-festen på Örjans Vall i den här krönikan.

Av naturliga skäl var det ganska lättjobbat i och runt IFK-lägret i går kväll.  Skratt. Ryggdunkningar. High fives. 
Peking hade all rätt att njuta efter en imponerande insats och en solklar 3-0-seger.
Inga siffror vi är vana vid när Kamraterna ställs inför kombinationen bortaplan och naturgräs. 
Och det kunde faktiskt varit mer. Segern kunde varit större. 
Men, och ursäkta om jag spräcker den blåvita ballongen nu och petar ned dig från ditt sköna moln, men Halmstad var riktigt usla. Bland det sämsta jag sett faktiskt på en allsvensk arena. 
Okej, det finns sköna lirare i årets IFK-lag som är skickliga passningsspelare, men efter paus såg Halmstad stundtals ut som division 4-laget i Östgötacupen som bara fick jaga boll. Janne Jönsson bytte ut fyra startspelare jämfört med premiären mot AIK. Effekten: platt fall. Magplask. 
- Vi gör en pinsam andra halvlek, menar också försvararen Jesper Westerberg
- Vi ser ut som elva spöken där ute, analyserade kaptenen Fredrik Liverstam här
Det här är självklart stärkande på alla sätt och vis för IFK Norrköping. Jag frågade Janne Andersson om det faktiskt kan vara så att hans lag kommit samman och blivit ännu tightare efter Alhaji Kamaras flytt och Nicklas Bärkroths skada. Han, Andersson, om någon har fått lära sig att leva med att tappa tunga pjäser (Thorvaldsson, Smedberg Dalence, Ajdarevic, Kiese Thelin und so weiter) men också lärt sig att det oftast innebär att de som stampat och väntat på sin chans också växer och tar den när den kommer. 
Exempel:
Christoffer Nyman har löpt ett par maraton-lopp så här långt i allsvenskan. Och dessutom väldigt smart. Tesfaldet Tekie har hittat det allsvenska tempot på ett imponerande sätt. David Mitov Nilsson (mer eller mindre sysslolös mot Halmstad) men känns tryggare överlag än vad han gjorde någon gång under 2014. 
Och Filip Dagerstål gör inte bara det mesta rätt defensivt. Nu är han målnickare också. 
Elfsborgs tränare Magnus Haglund och Helsingborgs-managern Henrik Larsson satt båda på Örjans Valls läktare och synade sitt kommande motstånd. Larsson reste sig och lämnade med 20 minuter kvar. Nästa bortatripp för IFK går till Olympia. 
Men innan det väntar Elfsborg. Vilken häftig match vi har framför oss på måndag. 10 000 på Nya Parken? Peking gjorde rätt så bra reklam för sig själva på torsdagskvällen.