Det är inget dåligt lag som Dolphins möter och får mäta sina krafter mot i det första kvalet.

– De spelarna som kommer tjänar betydligt mer men gör det av en anledning. De har inte dragit en trisslott och vunnit utan är på den nivån av en anledning, säger Dolphins coach Adnan Chuk om motståndarna Estudiantes från Spanien.

Vid en eventuell utslagning i kvalet ska Dolphins fortsätta spela i Europe Cup där både Luleå och Södertälje spelar kommande säsong.

Så kommer det inte bli.

– Det stämmer att vi automatiskt går vidare till Europe Cup, men vi har också rätt att tacka nej. Det har vi gjort. Klubben har valt att spela i Champions League enbart som är nytt för oss. Vi har inte varit i närheten av den nivån tidigare. Organisationsmässigt kommer vi inte klara båda.

Är det ekonomiska beslut som ligger bakom?

– Det är många aspekter, ekonomi är en av dem. För att spela i Europe Cup så måste vi ha en bredare trupp med fler spelare. Det finns också inte samma möjligheter ekonomiskt i Europe Cup som finns i Champions League om du skulle gå vidare. Utan det är mest kostnader, säger Adnan Chuk.

Dolphins coach berättar att det inte var ett helt okontroversiellt beslut att ta.

– Vi har velat länge och det har varit mycket diskussioner. Men så här är det bestämt. Så här kör vi.

– Champions League är nyttigt för oss och ger erfarenhet men samtidigt tär det på truppen. Beslutet är klubbens eget och har man kommit fram till det så har man det, säger Adnan om europaäventyret som kan stanna vid två matcher.