Lyssna på barnen

11 september 2018 04:00

Ungdomar som har dåligt självförtroende mår inte bra. Och klädseln ska vara rätt. Helst för flickor. Att kalla tjejer för hora är populärt. Killar vill visa sin falska tuffhet.

Jag sa till mina föräldrar att jag mådde dåligt när jag gick ut nian, 16 år gammal Jag hade fyra syskon och det var fattigt i familjen med fem barn. De lyssnade inte på mig.

Jag fick ett jobb direkt efter grundskolan. För att slappna av på helgerna så festade jag med kompisar. Det är en farlig medicin för en som har psykisk ohälsa. Jag festade varje helg. Efter fyra år så orkade jag inte med att arbeta. Kontaktade läkare

och blev inlagd på psyk.

Då, på 70-talet, fanns det terapi och annat som var bra. Idag får de inlagda gå omkring och göra ingenting.

Det som har skrivits om psykisk ohälsa under den senaste tiden är bara tomma ord. Vården blir aldrig bättre för politikerna tittar bara hur mycket pengar det finns för att sedan slopa sina löften. Jag har till exempel kostat mycket eftersom jag inte fick

vård när jag sa till mina föräldrar att jag inte mådde dåligt. Jag är nu 65 år och har en hemsk kronisk huvudvärk men mår psykiskt bra. Man får arbeta med sig själv för att ha ett drägligt liv.

Så nu ber jag landstinget att ta vara på ungdomar som har det besvärligt. För de är vår framtid.

Och till alla föräldrar, känner ni era barn så märker ni när de mår dåligt. Prata med dem innan de fastnar i sjukdom eller drogträsket.

Jag har stor erfarenhet av livets baksidor och har själv tagit mig ur det destruktiva livet för länge sedan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Psykiskt erfaren