INSÄNDARE Jag har sedan mitten av förra årtiondet haft så kallat boendestöd. Det innebär hjälp i hemmet med bland annat städning och tvätt. Två gånger i veckan har en boendestödjare kommit hem till mig, detta på samma dagar och samma tider. För säkerhets skull har jag fått ett schema, så att jag är hemma när denne dyker upp.

I höstas informerades jag om att en omorganisering skulle ske. De två boendestödjare jag lärt känna och uppskatta skulle bytas ut, jag skulle få nya, okända, boendestödjare. Jag är diagnostiserad med paranoid schizofreni och har minst sagt svårt med nya människor.

Av någon anledning får jag inte längre ett schema, dessutom har hälften av de timmar jag haft dragits in, tagits ifrån mig utan att jag informerats. Jag får sitta hemma och vänta på att telefonen kanske ringer, eller att det kanske ringer på dörren. Min paranoia gör att jag många gånger inte vågar svara i telefonen eller öppna ytterdörren. Samtidigt mer eller mindre förfaller min lägenhet. Jag som knappt har ork eller motivation att kliva ur sängen ska alltså putsa och feja helt på egen hand.

Det har gått mer än fyra månader sedan jag informerades om omorganiseringen, när anser sig kommunen färdigorganiserad? Hur länge ska jag behöva vänta innan jag får hjälp i hemmet igen?