Fast jobb kan krossa drömmar

20 april 2019 04:00

Min dröm sedan barnsben är att bli florist. Jag sökte till gymnasieutbildningen men kom inte in på grund av mina betyg. En klass med riksintag. Tråkigt, men något jag fick ta då betygen inte räckte till.

Nu har jag som vuxen kommit till en punkt då jag vill ta tag i min dröm igen. Jag älskar blommor, att binda buketter, plantera planteringsgrupper i kruka samt att pyssla och plantera i trädgården vid sommarstugan. Jag får ofta beröm för mina arbeten.

Sökte till floristutbildningen via Komvux 2018 men blev inte antagen. Inte på grund av mina betyg denna gång, eller för att jag binder blommor sämre än någon annan. Det hade varit skäl jag kunnat köpa.

Nej, i detta fall blir jag inte antagen då kommunen inte vill betala min utbildningsplats med förklaringen att jag ju redan har arbete och sysselsättning.

Jag har arbetat heltid och gjort rätt för mig i 20 år och nu när jag söker min drömutbildning blir jag nekad för att jag redan är en ”bra siffra” statistiken?

Om jag börjar plugga öppnar ju det upp för någon annan som får vikariera för mig, och kanske kan få fast anställning en dag då jag i stället jobbar som florist.

Jag har nu sökt till utbildningen igen och hoppas åter på att kunna förverkliga min dröm.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Karlsson