En orange katastrof

24 september 2019 04:00

Infarten till Sandbyhov och Norrköping från Ingelstadområdet har ett läge att döda för, en plats som skulle kunna berika lokalbor som människor från andra städer. I mina ögon hade kommunen en exceptionell möjlighet att skapa ett landmärke, något monumentalt och något som sticker ut.

Byggnaden sticker verkligen ut på höjden, fast inte på något positivt sätt. Hur det överhuvudtaget det är möjligt att bygga något så horribelt är en gåta för mig.

Orange är en favoritfärg, och en orsak till att jag håller på de orangesvartklädda Wolverhampton Wanderers FC. Det hjälper dock föga att det som byggts upp är just orange. Är det orangea containers som är staplade på varandra, eller en färggrann ful industrilokal, eller missbildad minecraftarkitektur? Egentligen spelar det ingen roll, den är barockt vidrig ur alla perspektiv, även de utomjordiska.

Varför finns det ingen kommunal myndighet som har någon form av legitim makt att kunna korrigera, tvinga eller råda de som bygger i kommunen att de måste ha med någon form av estetik i sitt byggande, typ som i sekelskifteshus. Ett annat förslag vore att invånarna skulle kunna få rösta på 2–4 förslag som kommunen väljer fram. Nu får vi som bor i staden stå ut med detta dysfunktionellt bisarra bygge.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
MW

Ämnen du kan följa